Haberler

Lefkoşa: Bülent Ecevit'in Hayatını Kaybetmesi

KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, 1974 Kıbrıs Barış Harekatı sırasında başbakan olan ve harekat kararı alınmasında önemli rolü bulunan eski başbakanlarından Bülent Ecevit'in ölümünden derin üzüntü duyduğunu belirtti.

Talat, gazetecilere yaptığı açıklamada, 1974 Barış Harekatı kararının alınmasında ve Kıbrıs Türkü'nün yapılanmasında önemli rol oynayan Bülent Ecevit'in ölümünün Kıbrıs Türk halkını üzdüğünü belirterek, "Sayın Bülent Ecevit'i kaybettik. Kıbrıs Türk halkı açısından son derece önemli bir haber. Beklenen ancak üzüntüyle ve olmaması temenni edilen bir haberdi. Tüm Türkiye ve Türk Ulusu için önemli bir kişiydi. Tüm Türk ulusunun başı sağolsun. Kıbrıs Türkü için Ecevit'in önemi biliniyor. Sayın Ecevit 1974 Barış Harekatı'nın başbakanı olarak Kıbrıs Türkü'nün bugünlere gelmesinde çok önemli katkılarda bulundu. Hem barış harekatının başbakanı olarak bu kararı verirken ortaya koyduğu devlet adamlığı ve irade, sonrasında da Kıbrıs Türk halkının yapılanmasında hiçbir yardımı esirgemedi. Sayın Ecevit 1974 Barış Harekatı'ndan sonra oluşan Kıbrıs Türk devletinde, devlet yapılanmasında meclisiyle, ekonomik düzeniyle, meclisinden çıkan yasalarla ve bütün bunlarda kendisine ve Türkiye'ye duyulan ihtiyaçta her zaman anında olumlu cevap vererek katkılarını sürdürdü" dedi.

Kıbrıs Türkü ile Ecevit'in anılarının çok fazla olduğunu vurgulayan KKTC Cumhurbaşkanı, "Kıbrıs Türkü Ecevit'i tanıyordu, seviyordu, hala seviyor. Sayın Ecevit'in ölümü bu bakımdan kelimenin gerçek anlamıyla KKTC'de üzüntü yarattı. Bu üzüntü tabii ki Kıbrıs Türk halkı adına benim tarafımdan tüm Türk Ulusu'na aktarılıyor. Biz sayın Ecevit'in yakınlarına ve tüm Türk Ulusu'na başsağlığı, kendisine de rahmet diliyoruz. Biliyor ve inanıyoruz ki sayın Ecevit'in katkılarını Kıbrıs Türk halkı, KKTC halkı hiçbir zaman unutmayacaktır" şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Talat, bir soru üzerine, aksi bir durum olmaması halinde Ecevit'in cenazesine katılacağını da söyledi. Rahşan Ecevit veya aileden birini gün içinde arayarak taziyelerini ileteceğini de belirten Talat, Ecevit ile ilgili bir anısının sorulması üzerine de, özellikle son yıllarda siyasi olarak farklı kulvarlarda bulunduklarını, ancak Bülent Ecevit'in gerçek anlamda demokrat bir insan olduğunu, onunla tüm düşüncelerini paylaşıp tartışabildiklerini söyledi.

Kıbrıs veya Türkiye'deki görüşmelerinde Ecevit'le son derece makul ve mantıklı bir şekilde karşılıklı görüş alış verişinde bulunduklarını, son derece yakın ilişkileri olduğunu belirten Talat, onunla hiçbir zaman ilişkilerinin kopmadığını, özellikle hem kendileri hem de Ecevit muhalefetteyken ilişkileri olduğunu söyledi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir? Fatih Sultan Mehmet kardeşlerini öldürdü mü? Erdoğan'dan öğretmen ataması son dakika açıklaması! Öğretmen ataması ne zaman, kaç tane, hangi branşlarda yapılacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title