Haberler

Lefkoşa: Blaır Erdoğan Görüşmesi Rum Basınında

Kıbrıs Rum Basını, Blair'in Türkiye Ziyaretine Geniş Yer Verdi.

Kıbrıs Rum basını, Blair'in Türkiye ziyaretine geniş yer verdi.

Haravgi "Blair Yeniden Avukat", "Blair Türkiye'nin AB Yoluna Halı Seriyor" başlıklarıyla manşetten verdiği haberinde, Blair'in dün Türkiye'de yaptığı açıklamada İngiltere'nin Türkiye'nin katılım sürecini her şekilde desteklediğini ve KKTC'ye uygulanan ambargoların kaldırılması için çalıştığını belirterek "bir kez daha Türkiye'nin avukatlığına soyunduğu" yorumunu yaptı.

Gazete, "Blair'in Türkiye'ye tam destek verdiği konuşması sonrasında Türkiye Başbakanı Erdoğan'ın Blair'e binlerce kez teşekkür ettiğini" iddia ederken, Blair'in doğrudan uçuşlar konusundaki açıklamalarına Rum Yönetimi Başkanı Tasos Papadopulos'tan yanıt geldiğini de belirtti.

Habere göre Blair'in Erdoğan'la birlikte yaptığı açıklamayı henüz yazılı olarak görmediğini ancak radyodan dinlediğini belirten Papadopulos, Blair'in açıklamalarının "İngiltere'nin hiçbir engel tanımayarak ve her türlü fedakrlığı yaparak takındığı Türkiye lehindeki alışılagelmiş tutumu" olduğunu savundu. Blair'in "Eğer yasal bir sorun yoksa doğrudan uçuşların hayata geçirilmesine girişeceği" şeklindeki sözlerinin sorulması üzerine ise Papadopulos, "Bu cümledeki 'eğer' kelimesi büyük bir 'eğer'dir. Üç yıldır uğraşıyorlar ancak başaramadılar" ifadelerini kullandı.

Papadopulos ayrıca, Rum tarafının KKTC'den ticaretin Larnaka ve Limasol limanlarından yapılmasını önerdiği şeklindeki haberleri de kesin bir dille yalanlarken, bu önerinin yaklaşık 2 yıl önce sunulduğunu, ancak "izolasyon iddialarını sürdürebilmek için" KKTC makamları tarafından reddedildiğini savundu.

Alithia, "Blair Doğrudan Uçuşlara Kapıyı Kapattı", "Tasos Papadopulos'tan Blair'e Eleştiri" başlığı altında verdiği haberinde ise Blair'in açıklamalarında doğrudan uçuşlar konusunu "hukuki olmaya" bağlamakla doğrudan uçuşlara kapıyı kapatmış olduğunu ileri sürdü.

Gazete, Blair'in; hukuki yoldan mümkün olması durumunda KKTC ile İngiltere arasında doğrudan uçuşların gerçekleştiğini görmek istediğini söyleyerek, doğrudan uçuşların ancak hukuki olması durumunda gerçekleşebileceğine vurgu yaptığını savundu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title