Haberler

Lefkoşa: 33 Yıl Sonra Gelen Annelik Sevinci...(2)

Nüfus Kaydına Göre 64 Yaşında Gözüken 53'lük Memnune Tiryaki'nin Bu Yaşta Anne Olması Herkesi Şaşırtırken Tiryaki'nin Doktoru Halil İbrahim Tekin, Sağlıklı Bir İnsanın Bu Yaşta Anne Olmasının Mucize Olmadığını Söyledi.

Nüfus kaydına göre 64 yaşında gözüken 53'lük Memnune Tiryaki'nin bu yaşta anne olması herkesi şaşırtırken Tiryaki'nin doktoru Halil İbrahim Tekin, sağlıklı bir insanın bu yaşta anne olmasının mucize olmadığını söyledi.

33 yıldır çocuk sahibi olmak için uğraş verdiklerini belirten baba Ömer Tiryaki (58), çok mutlu olduklarını söyledi. Tiryaki, "Çok sevinçliyim. 33 senedir çocuk bekliyorduk. Baba olmak çok güzel bir duydu. Eşimin durumu iyi. Çocuğumuz gayet sağlıklı. Adını Yasin koyduk. Eşimin yaşı, nüfus cüzdanına göre 64 gözüküyor fakat eşimin 53 yaşında. Ben de 58 yaşındayım" dedi.

Öte yandan, hastaneden yapılan yazılı açıklamada, "1942 doğumlu bayan Memnune Tiryaki, 09.10.2006 tarihinde Sectio doğumla tek canlı anomalisiz 2 kilo 735 gram ağırlığında, 48 santimetre boyunda erkek bebek doğurmuştur" denildi.

Yaklaşık 2 yıl önce Tiryaki çiftinin kendisine başvurduğunu belirten KKTC'nin Magosa kentindeki Ortadoğu ve Balkanlar Tüp Bebek Merkezi'de görevli Dr. Halil İbrahim Tekin de, "Hastanın sağlık sorunu olmadığı ve her kadının da anne olma hakkı olduğunu düşündüğüm için tüp bebek yöntemini uyguladım ve başarılı olduk" dedi. Evliliğinden bu yana yaklaşık 33 yıldır çocuk özlemi çeken ev hanımı Memnune Tiryaki, tüm riskleri göze alarak tüp bebek yöntemiyle anne olurken, olayın gerçekleşmesinde büyük pay sahibi olan Dr. Halil İbrahim Tekin, "Memnune Hanım, ilk olarak buraya geldiğinde aşırı kilosunun olduğunu ve vermesi gerektiğini söyledim. Kendisi çok kısa süre içinde kilolarından kurtuldu ve geri geldi. Sonrasında gerekli testlerden geçirdik, onlarda da sorun çıkmayınca deneme yapmaya karar verdik. İlk denemede de zaten hanımefendi gebe kaldı. Kendisi ile hamile kaldıktan sonra da irtibatı kesmedik. İstanbul'da da diğer doktor arkadaşlarımızla gerekli izlemeyi yaptık kendisinin çok sağlıklı bir çocuğu oldu" şeklinde konuştu.

İleri yaşlarda gebe kalan kadınların ömürlerinin uzadığına inandığını belirten Dr. Tekin, "Bu ve bunun gibi ileri yaşlarda bize başvuran yaklaşık 300'den fazla hastamız oldu. Bunların bir kısmı doğurdu bir kısmı şu an gebe. Ancak bazıları ile hala irtibatımız kesilmiş değil çocuklarının fotoğraflarını bize gönderiyorlar" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title