Haberler

Lefkoşa: 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlamaları

30 Ağustos Zafer Bayramı, KKTC başkenti Lefkoşa'da da büyük coşkuyla kutlandı.

30 Ağustos Zafer Bayramı, KKTC başkenti Lefkoşa'da da büyük coşkuyla kutlandı.

Büyük zaferin 84. yılı KKTC'de dün sekiz ayrı yerleşim biriminde ve garnizonlarda halka açık resepsiyonlarla ve binlerce kişinin katılımıyla yapıldı. Aşırı sıcaklar sebebiyle Başkent Lefkoşa'daki geçit töreni ilk kez saat 18.00'de Doktor Fazıl Küçük Bulvarı'nda düzenlendi. Akşam saatlerindeki tören KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ve Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri (KTBK) Komutanı Korgeneral Hayri Kıvrıkoğlu'nun birlikleri denetlemesi ve katılımcıların ve halkın bayramını kutlamasıyla başladı.

Başta KKTC Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş olmak üzere protokol ve çok sayıda vatandaşın izlediği törende KTBK adına konuşan Kurmay Albay Serhat Ekinci, Türk tarihinin en görkemli zaferlerinden biri olan 30 Ağustos'un 84. yıl onurunun kahraman Kıbrıs Türk halkıyla birlikte kutlamaktan duyulan mutluluğu dile getirdi. 30 Ağustos zaferinin önemini anlatan Albay Ekinci, bu zaferin Atatürk'ün komutanlık ve askeri dehasının da bir eseri olduğunu vurguladı. Günümüzde de zor dönemlerden geçildiğini belirten Albay Ekinci, bunların çözümsüz olmadığını, bunun için 84 yıl öncesine bakılmasının yeterli olduğunu söyledi. Geçit töreni yaya, piyade, komando ve zırhlı birliklerin geçişiyle sona erdi.

Adanın büyük yerleşim yerlerindeki kutlamalara gece de bando konserleri ile devam edilecek.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title