Haberler

Ldp AİHM Yolunda

Ldp, 13 İl ve 14 Seçim Bölgesinde 22 Temmuz'da Seçilme Haklarının Ysk Tarafından Ellerinden Alındığı Gerekçesiyle 120 Milletvekili Adayı İçin Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) Başvurmaya Hazırlanıyor.

LDP, 13 il ve 14 seçim bölgesinde 22 Temmuz'da seçilme haklarının YSK tarafından ellerinden alındığı gerekçesiyle 120 milletvekili adayı için Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) başvurmaya hazırlanıyor.

LDP Genel Başkanı Cem Toker, ANKA'ya yaptığı açıklamada, birkaç adayın evraklarındaki eksikliklerden dolayı LDP'nin, 13 ilde ve 14 seçim bölgesinde tüm adayların seçimden çıkartılmasının "Anayasal seçilme hakkının ihlali olduğu" gerekçesiyle AİHM'ne başvuracaklarını söyledi.

EVRAK EKSİKLİĞİ

Toker, YSK'nın birkaç kişinin dosyasında bulunan evrak eksikliğinden dolayı 120 adayı listeden çıkardığını söyledi. Toker, "İstanbul birinci bölgede kadın adayın diplomasında kızlık soyadı yazması ve aynı adayın Çanakkale'de de aday gösterilmesi ve evlilik soyadını kullanması gerekçesiyle Çanakkale'deki tüm adayların ismi silindi. Bir adayın hatalı başvurusundan dolayı önce Çanakkale ardından İstanbul'u da kapsayan 13 il ve 14 seçim bölgesinde toplam 120 adayın ismi silindi. Diğer illerde ise bir adayın diploması gelmemiş. Buna benzer eksik belgelerden dolayı bütün illerdeki adayları siliyorlar. İtirazlarımız dikkate alınmadı. Başka şans tanımadılar. Evrakı hatalı olan adayların yerine başka isimler önermemizi de kabul etmediler" dedi.

LDP Genel Başkan Toker, konuyu Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı'nın, Birleşmiş Milletler'in, Avrupa Parlamentosu ve Avrupa Konseyi'nin aday belirleme ve onay sürecinin denetleyen gözlem birimlerine de taşıyacağını belirtti.

LDP'NİN YSK'YA BAŞVURU TALEBİ

YSK tarafından reddedilen adaylarla ilgili LDP'nin itiraz başvurusunda şöyle denildi:

"Belli bir seçim bölgesinde, partimizce aday gösterilen kişi veya kişilerin TC kimlik numaraları kurumunuza iletilmiş olmasına rağmen, kurumunuzca istenen belgeleri mücbir nedenlerle temin edememelerinden dolayı söz konusu seçim bölgelerinde LDP'nin pusuladan çıkarılması, istenen belgeleri tamam olarak teslim etmiş ve seçilmelerine kani hiçbir adli sicili bulunmayan diğer adaylarımızın, Anayasamızın 67. maddesiyle güvence altına alınan 'seçme haklarını' ellerinden almakta olup, kendilerine evrensel temel hak ve özgürlükleri teminat altına alan hukuk kurumlarına başvuru yolunu açmaktadır."

Başvuruda söz konusu evrak eksiği olan adayların yerine yeni adayların seçime girmeleri talebinde bulunuldu.

YSK'NIN CEVABI

YSK LDP'nin itiraz dilekçesini reddederek şu gerekçeleri gösterdi:

"LDP'nin, Adana, Aydın, Denizli,Diyarbakır, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Hatay, Isparta ve Mardin seçim çevrelerinde göstermiş olduğu adaylardan bir kısmında eksiklikleri tamamlayamadığı, Osmaniye ve Trabzon İl seçim çevrelerinde de mükerrer aday gösterildiğinin anlaşılmasına üzerine aday bildirilen 75 seçim çevresinde 13 ilde seçime katılmayacağına karar verilmiştir" denildi.

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title