Haberler

Lazaroni'den Yattara'ya Uyarı

Trabzonspor Teknik Direktörü Sebastiao Lazaroni, Freiburg maçında ortaya konulan oyunu beğenmezken, özellikle antrenmanlarda ve maçlarda sık sık geriye gelmesi için uyardığı Yattara`ya da mesaj göndererek, ``Takım oyunu oynamak zorunda. Kendi kararlarını tabii ki kendisi verecek`` dedi.

Lazaroni, Freiburg karşısında inişli çıkışlı bir grafik çizdiklerini belirterek, ``İlk etapta iyi değildik, ama daha sonra üretkendik. Sıcaklığın da etkisiyle gol atamadık. Ama bu konuda da iyi olmamız gerekiyor`` dedi.

Lazaroni, sağ kanatta oynayan Fatih Akyel, Ufukhan ve Feridun`un sakatlıklarının bu bölgeye transfer gerektirip gerektirmediği sorularına ise, ``Şu anda gerekmiyor. İlk önce sakatların gelmesini bekliyoruz. Ferhat o bölgede fena değildi. Fatih Akyel`in sakatlığının da çabuk iyileşmesini bekliyorum. Stoper bölgesinde bir sorunumuz var. Yedek sıkıntısı çekiyoruz. Ama oraya da yabancı oyuncu getiremeyeceğiz`` diye konuştu.

STEPANOV`A DERS OLUR

Dünkü Freiburg karşılaşmasında ayak bileğinden sakatlanan Stepanov`u birkaç kez savunma bölgesinde dripling yapmaması için uyardığını anlatan Brezilyalı teknik adam, ``Defans oyuncusu o bölgede topla dripling yapmamalı. Kendi kendini sakatladı. Tehlikeli hareketler bunlar. Topu ileri vurarak uzaklaştırması gerek. Bu olay onun için bir ders olmuştur umarım`` dedi. Bu arada Stepanov, bugün Immenstadt kliniğine giderek ayak bileğine MR çektirdi. Stepanov`un ayak bileğindeki yan bağlarda zedelenme olması ihtimali üzerine detaylı bir kontrolden geçirileceği ve sonuçların yarın alınmasının beklendiği ifade edildi.

YATTARA`YA UYARI

Trabzonspor Teknik Direktör Sebastiao Lazaroni, antrenmanlarda ve maçlarda özellikle defansa yardım etmesi konusunda sık sık uyardığı Gineli oyuncu Yattara`ya, Freiburg maçı sonrası gözdağı verdi. Yattara`nın sahada maç öncesi konuştukları herşeyi yapmadığını vurgulayan Lazaroni, ``Daha takım oyunu oynamak zorunda. Kendi kararlarını kendi verecek. Bana Afrikalı olması nedeniyle sıcak havalarda daha iyi oynadığını söylemişti`` dedi. Yattara ise Lazaroni`nin kendisinden savunmaya yardım etmesini istemesinin çok doğal olduğunu belirterek, ``Ben de kendini bu yönde oynamak için konsantre etmeye çalışıyorum`` dedi.

İYİ NİYETLİLER

Lazaroni, tüm oyuncularına gerek grup çalışmalarında gerekse teke tek görüşmelerde sahada istediklerini anlattığını da vurgulayarak, ``Tabii ki hepsi istediklerimi tam anlamıyla yapıyor diyemem. Ama önemli olan niyetleri. Hepsi yapmaya çalışıyor. Önemli olan bu. Sahada içinde daha çok yardımlaşma var. Birbirlerinin boşalttıkları bölgelere geçiyorlar, açıklarını kapatıyorlar. Ama daha iyi olacağız. Buna eminim`` diye konuştu.

Lazaroni, şu anda forvet oyuncusu olarak Fatih Tekke`nin dönüşünü beklediklerini ifade ederek, ``Benim düşüncem forvetlere gol pozisyonu hazırlayacak özellikteki oyuncuları transfer etmek. Transferde kademe kademe gidiyoruz. Önce bir bölgeyi düzeltelim sonra diğerlerine bakacağız`` dedi.

(Haber : Ömür AVCI/ÖA/Aİ/GİR)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title