Haberler

Lavrov: "Makedonya ile İyi İlişkilerde Olmamız, Kimsenin Aleyhine Değildir"

Balkan ülkelerini ziyaret eden Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov. "Makedonya'yla iyi ilişkilerde olmamız kimsenin aleyhine değildir" dedi.

Balkan ülkelerini ziyaret eden Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov: "Makedonya'yla iyi ilişkilerde olmamız kimsenin aleyhine değildir" dedi.

Bir günlük Makedonya ziyaretinde bulunan Lavrov Makedonya Dışişleri Bakanı Antonio Miloşoski ile görüşerek, iki ülke Dışişleri Bakanlıkları arasında 2011-2012 yılları Danışma Planını imzaladılar. İmzalanması planlanan iki ülke arasındaki işbirliği protokolü ise teknik nedenlerden dolayı başka bir zamana ertelendi.

Sergey Lavrov'un, 1 günlük Makedonya ziyareti, Rusya'nın Osmanlı döneminde Manastır şehrinde 1861 yılında açtığı konsolosluğun 150'nci yıldönümüne de denk geldi.

Rusya Federasyonu ve Makedonya arasında hiçbir alanda açık sorunun olmadığını vurgulayan bakanlar işbirliğine devam dediler.

Makedonya Dışişleri Bakanı Miloşoski basın toplantısında iki ülke arasında var olan ortak değerlerin, sempati ve kültürel yakınlığın Makedonya ve Rusya arasındaki siyasi ve ekonomi ilişkilerin gelişmesindeki önemine değindi. Miloşoski "Bugün imzaladığımız Danışma Planı dış siyasette farklı konularda daha iyi bir koordinasyon sağlayacaktır" dedi.

Lavrov, Rusya'nın Makedonya'da açtığı konsolosluğun 150. senesine denk gelen ziyaretinin ayrı bir anlam taşıdığını söyleyerek "Ülkelerimiz arasında var olan tarihi ilişkilerimizin gelecekte de kültür, ekonomi , enerji ve yatırım alanlarında da geliştirilmelidir" dedi.

Makedonya tarafından Mart – Ekim ayları arasında Rusya vatandaşlarına vizelerin kaldırmasını memnuniyetle kabul eden Lavrov, bu vesileyle Rus turistlerin sayısında büyük bir artış olacağını ifade etti. Dışişleri Bakanı Lavrov, Makedon tarihiyle ilgili bazı arşiv belgelerini de beraberinde getirdi.

Makedonya'nın turistik merkezi olan Ohri kentinde Miloşoski ile gerçekleşen görüşmeden sonra Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ayrıca Makedonya Başbakanı Nikola Gruevski ve Cumhurbaşkanı Gorge İvanov ile görüştü. - Ohri

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title