Haberler

Lavrov'dan Dikkatli Olunulması Uyarısı

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Kuzey Kore'nin Nükleer ve Füze Denemelerinden Sonra BM Tarafından Alınacak Bir Kararın, Durumu Daha da Gerginleştirecek Biçimde Olmaması Uyarısında Bulundu.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Kuzey Kore'nin nükleer ve füze denemelerinden sonra BM tarafından alınacak bir kararın, durumu daha da gerginleştirecek biçimde olmaması uyarısında bulundu.

Sergey Lavrov, gazetecilere yaptığı açıklamada, dünya liderlerinin saldırgan bir Kuzey Kore karşısında katı olması, ancak gerginliğin daha da artmamasına dikkat etmeleri gerektiğini söyledi.

''Dünya, Kuzey Kore'yi cezalandırmış olmak için cezalandırmamalı'' diye konuşan Lavrov, BM Güvenlik Konseyi'nden, Kuzey Kore'nin nükleer programıyla ilgili altılı görüşmelerin yeniden başlamasına yardımcı olacak ve Pyongyang'ı daha saldırgan bir eyleme itmeyecek bir karar çıkmasını istediklerini kaydetti.

Sorunların yalnızca konuşularak çözülebildiğinin unutulmaması gerektiğini hatırlatan Lavrov, altılı görüşmelerin aylar önce çökmesinin tek suçlusunun Kuzey Kore olmayabileceğine dikkati çekti.

Altılı görüşmelere iki Kore, Çin, Japonya, Rusya ve ABD katılıyor.

Kaynak: AA / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title