Haberler

"Latif Osman Çıkıgil" Anma Tırmanışı... -Türkiye Dağcılık Federasyonunun Kurucusu ve İlk Başkanı Olan Latif Osman Çıkıgil, Ölümünün 21. Yıldönümünde Uludağ'ın Zirvesinde Anıldı

Türkiye Dağcılık Federasyonu'nun Kurucusu ve İlk Başkanı Olan Latif Osman Çıkıgil, Ölümünün 21. Yıldönümünde Uludağ'ın Zirvesinde Anıldı.

Türkiye Dağcılık Federasyonu'nun kurucusu ve ilk başkanı olan Latif Osman Çıkıgil, ölümünün 21. yıldönümünde Uludağ'ın zirvesinde anıldı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Bursa Dağcılık ve Doğa Sporları İhtisas Kulübü'nün (BUDAK) geleneksel hale getirdiği tırmanışa, bazı üniversitelerin dağcılık kolları ve çeşitli kentlerden dağcılık kulübü üyelerinin de aralarında bulunduğu 80 dağcı katıldı.

Uludağ Oteller Bölgesi'nden 11 Kasım Cumartesi günü tırmanışa geçen ekip, Kuşaklı Kaya mevkisi üzerinden 4 saatlik bir yürüyüşün ardından 2 bin 487 metre yüksekliğindeki ''Keşiş Tepe''ye ulaştı.

Burada verilen kısa molanın ardından ''Rasat Düzü'' bölgesinde kamp kuran ekip, pazar günü buradan ''Uludağ Büyük Zirve''ye doğru harekete geçti. Ekip, 2 bin 543 metre yüksekliğindeki ''Uludağ Tepe''ye ulaştığında, Atatürk ile Türk dağcılığına verdiği hizmetler için Latif Osman Çıkıgil için saygı duruşunda bulundu.

Burada zirve defterini imzalayıp hatıra fotoğrafı çektiren dağcılar, daha sonra Bursa'ya döndüler.

BUDAK Başkanı Murat Zık, Latif Osman Çıkıgil anma tırmanışını bu yıl cumhuriyetin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü anma haftası etkinlikleri kapsamında yaptıklarını söyledi.

Zık, Türkiye'nin birçok kentinden gelen dağcıları misafir etmekten mutlu olduklarını ifade ederek, şunları kaydetti:

''Uludağ'a bu yıl karın erken düşmesi nedeniyle faaliyet kış şartlarında geçti. Anma tırmanışının planladığımız çerçevede geçmesinden dolayı tüm dağcılara teşekkür ediyorum. Bursa'da öncelikle dağcılık ve diğer doğa sporlarını her yaşta insana sevdirmek için çaba harcıyoruz. Dileyen herkes kulübümüzden dağcılık eğitimi alabilir. Doğayı seven ve bunu kendine yaşam biçimi haline getirmek isteyen herkesi kulübümüze davet ediyoruz.''

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title