Haberler

Laricani-solana Görüşmesinin Ardından

Ankara'da Avrupa Birliği (AB) Dış Politika Şefi Javier Solana ile Biraraya Gelen İran Ulusal Yüksek Güvenlik Konseyi (Uygk) Genel Sekreteri Ali Laricani, Ülkesinde Yaptığı Açıklamada, Görüşmelerde İlerleme Kaydedildiğini Söyledi.

Ankara'da Avrupa Birliği (AB) Dış Politika Şefi Javier Solana ile biraraya gelen İran Ulusal Yüksek Güvenlik Konseyi (UYGK) Genel Sekreteri Ali Laricani, ülkesinde yaptığı açıklamada, görüşmelerde ilerleme kaydedildiğini söyledi.

Ankara'daki görüşmelerin ardından ülkesine dönen İran UYGK Sekreteri Laricani, resmi haber ajansı İRNA'ya verdiği demecinde, Solana ile görüşmelerde ortaya atılan önerilerin henüz ilk aşamalarında olduğunu, önerilerin üzerinde çalışılması ve zamanla güçlendirilmesi gerektiğini söyledi. İran'ın nükleer çalışmalarında ilkeleri olduğunu hatırlatan Laricani, yasalar çerçevesinde İran halkının haklarını korumaya çalıştıklarını, bu konuda bazı şüpheler varsa bunu gidermeye çalışacaklarını ve bunun için

müzakerelere hazır olduklarını yineledi. Ankara'da yapılan müzakerenin şartsız yapıldığının altını çizen Laricani, bu müzakerede hangi çerçevede ve nasıl başka bir müzakere başlatılabileceği konusunu masaya yatırdıklarını ifade etti. Yeni müzakerelerin 2 hafta sonra yapılmasını kararlaştıklarını söyleyen Laricani, müzakerenin nerede yapılacağının ise belli olmadığını belirtti. Müzakerelerde tarafların görüşlerini ortaya koyma fırsatı bulduklarını, görüşmelerde ortaya çıkan fikirlerin de sorunun

çözülmesine yardımcı olacağını dile getiren Laricani, yapılan görüşmelerin sorunun çözümünde ilk adım olduğunu ifade etti. Laricani, "Soruna basit olarak bakmak ya da boş bir umut oluşturmak istemiyorum, ancak iyi bir ilk adım attık. Daha sonraki aşamalarının nasıl geçeceğine bakacağız. Önceki sözleri tekrarlarsalar, ileri bir adım atamayacağız" ifadesini kullandı.

Laricani, görüşmelerin Ankara'da yapılması ve Türk yetkililerinin misafirperver davranışlarından dolayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'e teşekkür etti. Türkiye ile İran ilişkilerini çok köklü ve samimi olarak niteleyen Laricani, Başbakan Erdoğan ile ikili ilişkiler, bölgesel ve uluslararası konularda fikir alışverişinde bulunduğunu söyledi. Dışişleri Bakanı Gül'ün cumhurbaşkanlığı adaylığı ile ilgili bir soru üzerine Laricani, "Sayın Gül çok üstün bir şahsiyet ve tecrübeli

bir politikacı. Biz kendilerinin aday olmalarına sevindik, tebrik de ettik. Ancak bu Türkiye'nin içişleri ve bizimle bir ilişkisi yoktur" diye konuştu.

(SS-OYK-OYK-OK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (19 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title