Haberler

Lapseki'de Kurban Satış ve Kesim Yerleri Belirlendi

Lapseki Kaymakam İsmail Ayhan Tavlı başkanlığında toplanan, "Kurban hizmetleri komisyonu", kurban satış ve kesim yerlerini belirledi.

Lapseki Kaymakam İsmail Ayhan Tavlı başkanlığında toplanan, "Kurban hizmetleri komisyonu", kurban satış ve kesim yerlerini belirledi.

Komisyon üyeleri, toplantıda, ibadet amacıyla kurban keseceklerin görevlerini yaparken, kurbanları dini hükümlere, sağlık şartlarına, hayvan haklarına ve çevre temizliğine uygun şekilde kesmeleri konusunu görüştü.

Görevlilerin, kurbanlarını vekalet yoluyla kestirmek isteyenlere yardımcı olmaları istenen toplantıda, kurban satışlarının Lapseki'de, Belediye ve Menderes caddeleri ile Öğretmen, Umut ve Karanfil sokaklarda, Çardak beldesinde Kumluyol Caddesinde, Umurbey Beldesinde ise Cumhuriyet Meydanı, Atatürk Heykelinin arka kısmı ve tatlı su çeşmesi etrafındaki alanda yapılması kararlaştırıldı.

Kurban kesim yerlerini ise Lapseki'de belediye mezbahası ve belediye garajı, Çardak ve Umurbey beldelerinde ise belediye mezbahası olarak belirleyen komisyon, kurban kesim ücretini büyükbaş hayvan için 100, küçükbaş hayvan için ise 25 TL olarak tespit etti.

Toplantıya, Lapseki Belediye Başkanı Gani Mehmet Ekim, Çardak Belediye Başkanı Basri Ulaş, Umurbey Belediye Başkanı Vedat Özkan, Müftü Remzi Karadoğan, İlçe Tarım müdürü Galip Yılmaz, Sağlık Gurup Başkanı Fatma Güngörmüş ve Türkiye Diyanet Vakfı Lapseki Temsilcisi Adem Yıldız katıldı.

- ÇANAKKALE

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title