Haberler

Lapseki'de Kurban Kesim Yerleri Açıklandı

Kaymakam İsmail Ayhan Tavlı önderliğinde komisyon toplantısı yapıldı.

Çanakkale'nin Lapseki ilçesinde yaklaşan kurban bayramı öncesinde

Kaymakam İsmail Ayhan Tavlı önderliğinde komisyon toplantısı yapıldı.

Hükümet binasında yapılan toplantıya Belediye Başkanı Gani Mehmet Ekim, İlçe Müftüsü Remzi Karadoğan, Sağlık Müdürü Fatma Güngörmüş, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hatice Ceren, Çardak Belediye Başkanı Basri Ulaş, Umurbey Belediye Başkanı Vedat Özkan ve Diyanet-Sen Lapseki Temsilcisi Adem Yıldız katıldı. Kurban satış yeri olarak Lapsekide Karanfil Sokak, Çardak beldesinde Kumlu Yol Caddesi, Umurbey beldesinde Cumhuriyet Meydanı belirlendi. İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü kurbanlık hayvanların sağlık, küpe ve pasaportlarının denetimini yapacak. Belediyelerin elektrik, su, tuvalet ve otopark gibi ihtiyaçları karşılaması kararı alındı.

İlçe ve köylerde hayvan kesimi mezbahanelerde yapılacak. Ücretlerinde masaya yatırıldığı toplantıda tesislerden yararlanma ücreti büyükbaş hayvan için 60 TL, küçükbaş hayvanlar 20 TL olurken kesim ücretleri büyükbaşlarda 120 TL, küçükbaş hayvanlarda 30 TL olarak karar kılındı. Tesislerden yararlanma ve kesim ücretlerinin T.C. Ziraat Bankasında ilgili hesaba yatırılması gerekiyor. Kasaplar 480 TL üzerinden ücretlendirilirken, yardımcılar 240 TL, veteriner hekim 90 TL, sağlık memuru 90 TL, din görevlisi 90 TL ve zabıta memuru 90 TL ücret alacak.

Müftü Remzi Karadoğan, "Bayramın hayırlara vesile olmasını temenni ederek alınan kararlarında vatana ve millete hayırlı olmasını diliyoruz" dedi. - ÇANAKKALE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ayhan Tavlı Çanakkale Umurbey Lapseki Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title