Haberler

Lapseki'de Kiraz Festivali Coşkusu

Çanakkale'nin Lapseki İlçesinde Gerçekleştirilen "23. Geleneksel Kiraz Festivali ve 1. Kiraz Çocuk Festivali " Başladı.

Çanakkale'nin Lapseki ilçesinde gerçekleştirilen "23. Geleneksel Kiraz Festivali ve 1. Kiraz Çocuk Festivali " başladı.

Festival etkinlikleri Hükümet Konağı bölgesinde saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasından sonra Atatürk Anıtına çelenk konulması ile başladı. Düzenlenen kortej yürüyüşünün ardından ise günün anlam ve önemi ile ilgili konuşmalar yapıldı. Lapseki Kaymakamı Fahri Meral ve Belediye Başkanı Kamil Özer, kirazın ilçe açısından önemine değinerek, gerek yurt içinde gerekse yurt dışında Lapseki kirazını herkesin iyi tanıdığını belirtti. Konuşmalardan sonra ise folklor gösterileri yapıldı. Çocuklar için özel olarak kurulan şişme oyun grupları ise neşeli anların yaşanmasını sebep oldu. Gün boyunca şişme oyun gruplarında gönüllerince eğlenen minikler festivalin tadını çıkardılar.

Belediye Başkanı Kamil Özer, 17-18-19 ve 20 Haziran tarihlerinde de gerçekleştirilecek etkinliklerde ağırlıklı olarak çocukların ön plana çekildiğini belirterek, "Bu kapsamda palyaço ve animasyon gösterileri, yelken yarışları, açık alan minder yarışları yapılacak. Milli Piyango'nun 19 Haziran çekilişi ise saat 21.00'den itibaren ilimizden gerçekleştirilecek. Murat Göğebakan ve İntizar'ın katılacağı bu çekiliş oldukça eğlenceli geçecek. 20 Haziran Cuma günü ise ilçe hayrımız yapılacak. Çiftçi eğitim seminerleri ile devam edecek festivalimiz gece yapılacak konuşmalarla sona erecek" dedi.

(AÖ) 16.06.2008 19:38 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Magazin

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title