Haberler

Lapseki Belediyesinin Yapımına Başladığı Meyve Toplama Yeri

Lapseki Belediye Başkanı Gani Mehmet Ekim, meyve komisyoncuları ve ihracatçı temsilcileri ile bir araya geldi.

Lapseki Belediye Başkanı Gani Mehmet Ekim, meyve komisyoncuları ve ihracatçı temsilcileri ile bir araya geldi.

Ekim, Belediye Toplantı Salonunda yapılan görüşmede, yaz aylarında çeşitli yerlerde gelişigüzel meyve alımı yapıldığını, bunun da çevre kirliliğine neden olduğunu söyledi.

Bu işleri yapanları bir araya toplamak amacıyla meyve toplama yeri çalışmalarına başladıklarını ifade eden Ekim, "Burada 40 metrekarelik bir yerin bedeli yıllık 3 bin, 80 metrekarelik yerin bedeli ise yine yıllık 6 bin TL olarak belirlendi" dedi.

Bunun üzerine söz alan firma temsilcileri, yapılan uygulamanın iyi olacağını ancak yer fiyatlarının çok yüksek olduğu görünüşü belirterek, kendilerine ayrılan yerin ihtiyaca cevap veremeyeceğini bildirdi.

MHP Belediye Meclis üyesi Ali Koltuk, yer fiyatlarının 3 ile 6 bin TL arasında olduğunu, ancak hiç kimsenin bu parayı veremeyeceğini öne sürerek, sezon boyunca bu parayı kazanamayanların olacağını bildirdi.

Koltuk, "Bu parayı vereceğine ilçe dışında bir yerde toplarlar meyveleri yine de bu parayı vermezler. Mesela bir arkadaşımız 120 bin ton mal toplayacak ve ancak kirayı çıkaracak. Yok böyle bir şey, bu mantık dışı, gerçekle yakından uzaktan ilişkisi olmayan bir şey" diye konuştu.

İlçenin en büyük meyve üreticilerinden ve ihracat için ürün toplayan İsmail Koltuk ise "Sayın başkan ben öncelikle sizden şunu öğrenmek istiyorum. Siz belediye olarak ihracatçı firmalara ilçe içinden ürün aldırmayacak mısınız ?" diye sordu.

Bunun üzerine Belediye bakanı Ekim, "Amacımız bu tür mal alımlarını ilçe içinden kaldırmak. Fakat uygulamayla ilgili şu an net bir şey yok" diye cevap verdi.

Tekrar söz alan Koltuk, "Siz bu şekilde ilçe içinde ihracatçı firmalara meyve aldırmasanız, sizin için iyi olmaz. Şimdi siz bu çalışmayı yapıyorsunuz. Bu olmazsa bunun hesabını siz vereceksiniz. Bize sizin gösterdiğiniz yer yeterli gelmez, ihtiyacımıza cevap veremez, bu ortamda ihracatçı firmalara ürün alamayız, iyi düşünün" dedi.

- ÇANAKKALE

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title