Haberler

"Lale Operasyonu" Kapsamında Süren Davada Karar Aşamasına Gelindi

'Lale Operasyonu' Kapsamında Çete Lideri Olduğu ve Hüseyin Saral'ın İtalya'da Öldürülmesi İçin Talimat Verdiği İddia Edilen Sedat Şahin'in Yargılandığı Davada Mahkeme Heyeti Son Görüşünü Bildirmesi İçin Dosyayı Savcılığa Gönderdi.

'Lale Operasyonu' kapsamında çete lideri olduğu ve Hüseyin Saral'ın İtalya'da öldürülmesi için talimat verdiği iddia edilen Sedat Şahin'in yargılandığı davada mahkeme heyeti son görüşünü bildirmesi için dosyayı savcılığa gönderdi.

"Lale Operasyonu" kapsamında çete lideri olduğu ve Hüseyin Saral'ın İtalya'da öldürülmesi için talimat verdiği iddia edilen Sedat Şahin'in yargılandığı davada karar aşamasına gelindi.

İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya Sedat Şahin, Vedat Şahin, Mehmet Ali Büyüksarıoğlu'nun da aralarında bulunduğu 11 tutuklu sanık ile bazı tutuksuz sanıklar katıldı.

Duruşmada Söz Sedat Şahin'in avukatı Ali Rıza Dizdar Hüseyin Saral'ın öldürülmesi olayıyla ilgili bölgede bulunan mermilere ilişkin İtalya Adli Makamaları tarafından dava dosyasına gönderilen soruşturma evrakının tercümesini mahkemeye okudu. İtalya'da 31 Ocak 2005'de İtalya'nın Croton Şehri'nde meydana gelen olayda 23 adet boş kovanın bulunduğuna yer verilen evrakta genel balistik raporda cinayette 2 ayrı silahın kullanıldığı bunların da geometrik kapanma sistemli yarı otomatik tabanca olduğu

kaydedildi.

Ayrıca evrakta Türk polisinin elinde bulunan silahın kalibresi ile İtalya'daki delilerin kalibresi karşılaştırıldığında aynı olmadıkları, silahların ve markalarının farklı olduğunun belirtildi.

Bu evraklarla Sedat Şahin'in Hüseyin Saral'ın öldürülmesine azmettirdiği yönündeki iddiaları asılsız olduğunu doğrular nitelikte olduğunu öne süren Avukat Ali Rıza Dizdar, müvekkilinin tahliyesini talep etti.

Ardından mahkeme heyetine konuşan Mehmet Ali Büyüksarıoğlu'nun avukatı İsmail Hakkı Tekay ise, "Tercüme evrakından anlaşılacağı üzere olay yerinde ele geçirilen deliller ve Türk Polis teşkilatınca ateşlenmiş olan 9x17 kalibreli test mermileri arasında benzerlik tespit edilememiştir. Bu olayla ilgili müvekkilim ve diğer sanıkların tahliye edilmesini istiyorum" diye konuştu.

Duruşmada hazır bulunan diğer avukatlar da müvekkillerinin tahliyelerini talep ederken mahkeme heyeti savcının davaya ilişkin talebini hazırlaması ve İtalya'dan gönderilen evrakların resmi tercümesinin yapılması için duruşmayı erteledi.

(YM-RA-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title