Haberler

Laiklik İlkesinin Anayasa'ya Girişinin Yıldönümü Kutlanıyor

Başbakan Erdoğan, Anayasal Tanımıyla Demokratik, Laik ve Sosyal Bir Hukuk Devleti Olan Cumhuriyetimizin, Birbirini Tamamlayan Temel İlkelerinden Birinin de Laiklik İlkesi Olduğunu Söyledi.

Anayasa'nın değişmez maddeleri arasında yer alan Laiklik ilkesinin Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'na girişinin 72. yıldönümünü kutlanıyor.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, laiklik ilkesinin Anayasaya girişinin yıldönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada, anayasal tanımıyla demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Cumhuriyetimizin, birbirini tamamlayan temel ilkelerinden birinin de laiklik ilkesi olduğunu söyledi.

Cumhuriyetimizin kısa zamanda milletimizle kucaklaşmasının en büyük başarı olduğunu belirten Erdoğan, "Laiklik ilkesinin, Anayasamızda yer almasının 72. yıl dönümünde bugün farklı inanç ve yaşam biçimleri için özgürleştirici bir güvence olarak ne kadar hayati bir öneme sahip olduğunu çok daha iyi görüyoruz. Aynı zamanda millet olarak bugün, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün gösterdiği çağdaşlaşma hedeflerine her zamankinden daha yakın olmanın bahtiyarlığını yaşıyoruz" dedi.

Erdoğan, cumhuriyetimizi ve demokrasiyi daha da güçlendirmek için aynı kararlılıkla çalışmalarına devam edeceklerini de belirterek, "Laikliğin anayasal ilke olarak kabul edilişinin 72. yıldönümünü kutluyorum" diye konuştu. (ANKA)

(ERD/BÜN)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title