Haberler

Lahor: Blaır, Terörizmle Mücadelede Zafere Ulaşılacağını Belirtti

İngiltere Başbakanı Tony Blair, Batının Terörizme Karşı Zor ve Global Bir Mücadele İçinde Olduğunu Ancak, "Er ya da Geç Zafere Ulaşılacağını" Belirtti.

İngiltere Başbakanı Tony Blair, batının terörizme karşı zor ve global bir mücadele içinde olduğunu ancak, "er ya da geç zafere ulaşılacağını" belirtti.

Pakistan Devlet Başkanı Pervez Müşerref ile Lahor'da bir basın toplantısında konuşan Blair, "Birçok yönü olan zor, global bir mücadelenin ortasındayız. Bunlarından biri Afganistan'da biri ise burada, Pakistan'da. Mücadele, İslam dininin çarpıtılmış ve saptırılmış bir versiyonuna dayanan İslami aşırılığa karşıdır" diye konuştu.

Terörizmin uzun bir zamandır geliştiğini ifade eden İngiltere Başbakanı, bunu yenmenin de uzun bir zaman alacağını kaydederek, "er ya da geç zafer kazanılacağını" belirtti. Güvenliğin ve terörizme karşı gelmenin tek başına problemi çözmeyeceğine dikkat çekerek, uluslararası toplumun Afganistan ve Irak gibi ülkelerde gelişimi teşvik etmesi gerektiğini bildiren Blair, "Irak ve Afganistan'da farklı bir yön için bekleyen insanlar varken, bizim onları desteklememiz ve bunu engellemeye çalışan teröristlere pes etmememiz gerekir" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title