Haberler

Lahey/rotterdam: Hollanda'da Yaklaşan Genel Seçimler

Hollanda'da Faaliyet Gösteren Lobi Kuruluşu 'Turks Forum' ve Lahey Seçim Tavsiye Komisyonu Yayınladıkları Bir Bildiriyle Demokratlar 66 Partisi (D66) Milletvekili Fatma Koşer Kaya'ya Açık Destek Verilmesini İstedi.

Hollanda'da faaliyet gösteren lobi kuruluşu 'Turks Forum' ve Lahey Seçim Tavsiye Komisyonu yayınladıkları bir bildiriyle Demokratlar 66 Partisi (D66) Milletvekili Fatma Koşer Kaya'ya açık destek verilmesini istedi.

Turks Forum tarafından kamuoyuna yapılan açıklama, Hollanda'nın en ciddi günlük gazetelerinden De Telegraaf tarafından okuyucularına duyuruldu. Hollanda Türk toplumuna seslenilen açıklamada, "Bilindiği gibi Hollanda'da bazı partiler, sözde Ermeni soykırımını kendi emellerine alet ederek 22 Kasım seçimlerinde, Hollanda'da yaşayan Türk insanına ve onun kültürüne sahip çıkan adaylarımızı gereksiz sebeplerle listeden çıkardı. Yıllardır Türklerin oylarını alarak siyaset yapan ancak çıkardıkları kanunlarla hep bizim ve Hollanda'da yaşayan Müslüman azınlığın aleyhine çalışan bu partiler, son olarak sözde Ermeni soykırımını kabul etmeleri için Türk kökenli adaylara baskı yapmışlar ve kabul etmeyen adaylar listelerden çıkarmışlardır" denildi.

Bildiride, söz konusu partilerin listelerine aldıkları adayların ise sözde Ermeni soykırımına ulusal çıkar gibi gösterdikleri kaydedilerek, "Zaten halihazırda milletvekili olan Türk kökenli bu adaylar, 2004 yılında Hollanda meclisinde alınan sözde Ermeni soykırımının Türkiye'ye şart olarak kabul ettirilmesine de evet diyen milletvekilleridir. O halde bize dost görünüp, hep aleyhimize çalışan, imamların yurtdışından getirilmesinin yasaklanması, yabancılar yasası, uyum kursu mecburiyeti ve son olarak da sözde Ermeni soykırımı dayatması yapan basta ana muhalefet partisi PVDA, olmak üzere hükümet partileri olan CDA ve VVD partilerine hiç olmazsa bu secimde oy vermeyerek tepkimizi göstermeliyiz" ifadelerine yer verildi.

Turs Forum'un bildirisinde D66 Milletvekili ve 22 Kasım seçimlerine tekrar aday olan Fatma Koşer Kaya'ya destek verilmesi istenerek, "Gelin bir olalım, birliğimizi ve gücümüzü gösterelim. Bu değerli hanımefendiyi çok yüksek oy oranıyla 22 kasım günü Hollanda Ulusal Meclisi'ne gönderelim, demokratik yumruğumuzu sandığa vuralım" denildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title