Haberler

Lahey: Hrant Dink Ödül Almak İçin Hollanda'da

Hollanda'nın Uluslararası Yardım Kuruluşlarından Oxfam Novib Pen Awards'ın Her Yıl Verdiği Ödüle Bu Yıl Layık Görülen Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink, Hollanda'nın Lahey Kentine Geldi.

Hollanda'nın uluslararası yardım kuruluşlarından Oxfam Novib Pen Awards'ın her yıl verdiği ödüle bu yıl layık görülen Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink, Hollanda'nın Lahey kentine geldi.

Hollanda'ya gelen Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Dink, ödülünü Lahey Spui Meydanı'nda hazırlanmış çadırda teslim aldı. Ödül teslimi sırasında bir konuşma yapan Dink, Hollanda'ya gelmeden önce Adalet Bakanı Cemil Çiçek'in, 'Eğer bizim yasak yasalarımız olmasaydı, sizler bu ödülü alamazdınız' diye konuştuğunu söyledi. Dink, konuşmasında 301. maddeye gönderme yaparak, "Bizim asıl ödülümüz, 301 kaldırıldığı zaman olacaktır" dedi.

Hollanda partilerinden atılan 3 Türk milletvekili adayıyla ilgili olarak Dink, Hollanda'nın Türk milletvekili adaylarına yaptığı haksızlığı kınadığını belitti. Türk Gazetecilerin, uluslararası mahkemeler Ermeni sorununa çözüm olur mu? sorusuna Dink, "Kesinlikle hayır, bu ancak halkların bir araya gelmesiyle çözülür" şeklinde cevap verdi.

Irak savaşıyla ilgili ABD Başkanı George W. Bush'u da eleştiren Dink, "Keşke biz Bush'tan önce davransaydık da, Irak'a demokrasiyi silahsız, hür düşünce özgürlüğümüzle götürseydik" ifadelerini kaydetti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title