Haberler

Lahey: Hollanda'da Yaşayan Müslüman Kadınların Burka Yasağına Tepkileri

Hollanda Meclisi'nin Kamusal Alanlara Burka ile Girilmesini Yasaklayan Yasa Teklifi, Hollanda'da Yaşayan Müslümanlar Tarafından Protesto Edildi.

Hollanda Meclisi'nin kamusal alanlara burka ile girilmesini yasaklayan yasa teklifi, Hollanda'da yaşayan Müslümanlar tarafından protesto edildi.

Hollanda Meclisi'nin burka ile kamusal ve yarı kamusal alanlara girişi yasaklayan yasa tasarısını protesto eden vatandaşlardan Havva Kondu, "Hollanda burkaya hak tanımak istemediği için bugün buradayız. Bugün peçeye, yarın başörtüsüne daha sonra dış örtülere yasak" sözleriyle tepkisini dile getirdi. Ayla Kondu ise, "Burkaya destek için buradayız. Benim kızım yüksekokulu kazandı ama gidemiyor. Başörtülü olduğu için seviyesi düşük okullara göndermek zorunda bırakılıyorum" diye konuştu.

Başörtü konusunda bazen sorun yaşadıklarını dile getiren Zahide Kondu da, "Mesela görüntümüzden hoşlanmayan bazı Hollandalılar, başörtünle burada dolaşmaya ne hakkın var diyor, geldiğin yere geri dön diyor" şeklinde konuştu. Hafiya Yeren adlı Faslı kadınsa, "Yabancıların ülkeye uyumundan sorumlu Bakan Rita Verdonk'un aldığı kararları protesto etmek ve burkaya destek vermek için buradayım. Başımızı örtme özgürlüğümüze el uzatılmamasını istiyoruz" ifadelerini kaydetti.

Son olarak Nuriye Kocamış adlı bir başka vatandaş, "Burka yasağını çıkarmalarını engellemek için mücadele ediyoruz. Biz istiyoruz ki, burka da kabul edilsin, başörtülerimize de dokunulmasın" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title