Haberler

Lahana, Meme ve Rahim Kanserine Karşı Yeşil Kalkan

Erzurum İl Sağlık Müdürlüğü İl Koordinatörü ve İl Sağlık Müdür Yrd. Dr. Siyami Kotan, Lahananın Kan Şekerine, Meme ve Rahim Kanserine Karşı "Yeşil Kalkan" Olduğunu Söyledi.

Erzurum İl Sağlık Müdürlüğü İl Koordinatörü ve İl Sağlık Müdür Yrd. Dr. Siyami Kotan, lahananın kan şekerine, meme ve rahim kanserine karşı "yeşil kalkan" olduğunu söyledi.

Lahananın vücutta biriken zehirli maddelerin atılmasını sağlayan ve kanserli hücrelerin çoğalmasını önleyen karoten maddesini içerdiğini belirten Dr. Siyami Kotan, bu sebzenin kandaki şeker miktarını da düşürdüğünü bildirdi.

Dr. Siyami Kotan, "Lahana kan şekerini düşürür ve vücuttaki kan şekerinin dengelenmesini sağlar. Aynı zamanda kan dolaşımını düzenler, hormonları dengeler. Enfeksiyonlara karşı vücuda direnç kazandırır, kadınların korkulu rüyası olan meme ve rahim kanserini önlemede önemli rol oynar" dedi.

Lahananın kanser riskini azaltmada önemli bir etken olduğunu vurgulayan Kotan, "Beyaz lahana antioksidan özelliğine sahip olduğundan bağırsak kanserine karşı önleyici bir etkisi vardır. Zayıflama ve selülitleri yok etme özelliği bulunur. Hızlı kilo vermeyi sağlayan diyetlerin başında gelir fakat perhiz mutlaka doktor kontrolünde yapılmalıdır" diye konuştu.

Sadece lahana çeşitlerinde bulunan U vitaminin, mide ve bağırsakların iç yüzeyini koruduğunu açıklayan Kotan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yaraların iyileşmesini sağlar. Astıma, sarılık ve safra kesesi hastalıklarına iyi gelir. Vatandaşlarımızın lahanayı bol bol tüketmesi gerekir. Bu sebzenin bir yan etkisi yoktur, aksine birçok hastalığa iyi gelir. Çok pahalı bir sebze olmamasını da göz önünde bulundurup lahanayı günlük hayatımızda vazgeçilmez sebzelerin arasına koymamız gerekir." (AY-ST-GS-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title