Haberler

Lagendijk, DTP'li Türk'ü Ziyaret Etti

Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Eşbaşkanı Joost Lagendijk, DTP'den terör örgütü PKK'ya karşı daha net tavır koymasını istedi.

Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Eşbaşkanı Joost Lagendijk, DTP Grup Başkanı Ahmet Türk'ü TBMM'deki makamında ziyaret ederek kendisiyle bir süre görüştü. Basına kapalı görüşmenin ardından konuşan konuşan Lagendijk, parti kapatılmasının iyi bir fikir olmadığını, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da bu konuda açıklamalarda bulunduğunu vurguladı. Lagendijk, DTP'den PKK'nın stratejisini, eylemlerini desteklemediğini açıklamasını beklediklerini kaydetti.

Gazetecilerin, Lagendijk'in ''DTP'nin PKK'ya karşı daha net tavır koyması gerektiği'' yönündeki açıklamalarını hatırlatması üzerine Ahmet Türk, Türkiye'de barışçıl, demokratik kucaklaşmayı esas alan bir sürecin ortaya çıkması için neler yapabilecekleri konusundaki düşüncelerinin açık olduğunu belirtti. Türk, sorunların, şiddet ve silahla çözülmeyeceğini her zaman dile getirdiklerini bildirdi. Demokratik siyaseti esas alan bir parti olduklarını, sorunların sivil, demokratik projelerle çözülebileceği

inancını her zaman dile getirdiklerini savunan Türk, ''İlk günden bugüne kadar farklı bir düşüncemiz yok. Devlet, sorunun demokratik yöntemlerle çözümü konusunda hangi projeye sahip, bu konuda nasıl bir çaba, diyaloğun içinde? Bunu kimse söyleyemez. Böyle bir çalışması yok. Esas sıkıntı budur. Bence, sorun çözülmeyecek bir sorun değil. Demokratik, sivil yöntemler ve demokratik bir niyeti ortaya koyarak, ortaklaşarak bu ülkeyi, bu kandan kurtarabileceğimize inanıyoruz. Bir projenin başarıya ulaşabilmesi

için ortaklaşmanın, o proje etrafında bütünleşmenin, o projeyi birlikte oluşturmanın zorunlu olduğunu herkesin görmesi gerekir'' dedi.

(AU-MAY-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title