Haberler

La Fonten Orman Mahkemesinde

Güncelleme:

Niğde'de "La Fonten Orman Mahkemesinde" adlı çocuk tiyatrosu sahnelendi.

Niğde Belediyesinin katkılarıyla Bosch Çevre Çocuk Tiyatrosu ve Sadri Alışık Kültür Merkezi işbirliğiyle çocuklara çevre bilinci, hayvan ve doğa sevgisi aşılamak hedefiyle hazırlanan "La Fonten Orman Mahkemesinde" adlı çocuk tiyatrosu sahnelendi.

Niğde Belediyesinin katkılarıyla sunulan oyun, 31 Mart 2012 Cumartesi ve 1 Nisan 2012 Pazar günleri İl Kültür Merkezinde çocuklarla buluştu.

7 Nisan 2012 - 8 Nisan 2012 - 14 Nisan 2012 - 15 Nisan 2012 saat 13.00'te Niğde İl Kültür Merkezinde sahnelenmeye devam edecek olan "La Fonten Orman Mahkemesinde" adlı tiyatro çocuklardan yoğun ilgi gördü.

Tiyatro gösterisinde doğanın gördüğü tahribatın nedenleri çocuklara anlatılırken, ağaçların gördüğü zarar, doğanın ve dünyanın dengesinin bozulması, çeşitli makinelerden çıkan atıklar ve zararlı gazlar nedeniyle havanın kirlenmesi gibi problemler işleniyor. La Fonten'in ünlü fabl ve öykülerine dayanarak kurgulanan oyunda, aynı zamanda çocuklara doğa ve hayvan sevgisi de aşılanıyor.

Oyun sonunda çocukları sahneye davet eden oyuncular çocuklarla fotoğraf çektirdiler.

Kaynak: Bültenler / Yerel

Sadri Alışık Bosch Niğde Yerel Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title