Haberler

Kuzulu Mezraasında Toprak Altında Kalanlar Anıldı

Sivas'ın Koyulhisar İlçesine Bağlı Sugözü Köyü Kuzulu Mezraasında 6 Yıl Önce Meydana Gelen Heyelan Sonucu Toprak Altında Kalan 15 Kişi, Düzenlenen Törenle Anıldı.

Sivas'ın Koyulhisar ilçesine bağlı Sugözü köyü Kuzulu mezraasında 6 yıl önce meydana gelen heyelan sonucu toprak altında kalan 15 kişi, düzenlenen törenle anıldı.

Kuzulu mezraasında 17 Mart 2005 tarihinde meydana gelen heyelanda hayatını kaybedenler için düzenlenen anma töreni öncesinde, Sugözü Köyü Merkez Camisi'nde yaşamını yitirenler için Mevlit okutuldu. Mevlidi, heyelanda annesi Hatice Çiçek ve bazı yakınlarını kaybeden Iğdır Valisi Amir Çiçek ile Sivas Valisi Ali Kolat ve Tokat Valisi Şerif Yılmaz da dinledi.

Valiler Çiçek, Kolat ve Yılmaz, daha sonra afetzedeler için yaptırılan 8 adet konutun Sugözü Köy Konağı önünde gerçekleşen anahtar teslim törenine katıldı. Konutların anahtarı, çekilen kurayla sahiplerine teslim edildi.

Valiler ve diğer protokol üyeleri, daha sonra toprak altında hayatını kaybedenler için yaptırılan anıt mezarda gerçekleştirilen anma törenine katıldı.

Iğdır Valisi Amir Çiçek, heyelanda bütün imkanların seferber edildiğini ama toprağın devamlı kaydığını ve canlar aldığını söyledi. Annesini, teyzesini ve bazı yakınlarını heyelanda kaybettiğini belirten Vali Çiçek, "Her yıl ziyarete geliyoruz. Allah onların mekanlarını cennet etsin"dedi.

Sivas Valisi Ali Kolat ise heyelanda hayatlarını kaybedenlere Allah'tan rahmet dileyerek, "Bu büyük bir afet. Görüyorsunuz, enkazının kaldırılması mümkün değil. Allah böyle afetleri göstermesin" diye konuştu.

-ANMA TÖRENİNDE DUYGU DOLU ANLAR YAŞANDI-

6 yıl önce meydana gelen heyelanda eşi Ekrem Demirci ile kızı Hülya Demirci'yi kaybeden Gülsüm Demirci ile toprak kaymasında yakınlarını kaybeden bazı kadınların gözyaşlarına hakim olamadı.

Törene Koyulhisar Kaymakamı İsmail Sündük, komşu ilçelerin kaymakamları ve belediye başkanları, Koyulhisar Belediye Başkanı İlhan Eren, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Murat Arslan ve ilçedeki yöneticiler ile heyelanda yakınlarını kaybedenler katıldı. Program boyunca alınan geniş güvenlik önlemleri dikkati çekti.

Iğdır Valisi Amir Çiçek ve beraberindekiler, anma programının ardından Tokat'ın Reşadiye ilçesine bağlı Umurca köyüne geçerek, Çiçek'in buradaki yakınlarını ziyaret etti.

Koyulhisar'ın Sugözü köyü Kuzulu mezraasında, 17 Mart 2005'te meydana gelen heyelanda 15 kişi toprak altında kalmıştı. Birçok evin de toprak altında kaldığı bölgede, heyelanın devam etmesi nedeniyle yaşamını yitirenler toprak altından çıkarılamadan enkaz kaldırma çalışmalarına son verilmişti.

- SİVAS

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title