Haberler

Kuzuların Anneleriyle Buluşma Anı

ÇANAKKALE'nin Bayramiç ilçesinde, sabahları meraya otlatmaya götürülen koyunların akşam dönüşte yavrularıyla buluşma anlarında, ilginç görüntüler ortaya çıkıyor.

ÇANAKKALE'nin Bayramiç ilçesinde, sabahları meraya otlatmaya götürülen koyunların akşam dönüşte yavrularıyla buluşma anlarında, ilginç görüntüler ortaya çıkıyor. Anneler, yavrularını kokularından bularak emziriyor.

Koyunların yavrulama dönemiyle birlikte, anne ve yavruların ağıllardaki buluşma anlarında ortaya ilginç görüntüler çıkarıyor. Bayramiç ilçesinin Pınarbaşı köyünde, Abdullah Gezgin ve İlker Küçükerdal'a ait sürüde 150 koyun bulunurken, bu koyunlardan 175 yavru dünyaya geldi. Koyunlar, gündüzleri çobanlar tarafından meraya götürülürken, yavrular ise ağılda bekliyor.

Sabah saatlerinde barınaklarından ayrılan koyunlar, başlarındaki çobanlarla gün boyu meralarda otlanıyor. Akşam koyunlar meradan barınaklara dönüyor. Sürü sahipleri ağılda koyunlarının sütünün bir kısmını sağdıktan sonra yavruların anneleriyle buluşmalarını sağlıyor. Kapıların açılmasıyla anne ve yavru kuzular buluşuyor. Ancak kalabalık sürü içinde, yavruların annelerini bulmaları zaman alıyor. Anneler, yavrularını kokularından bularak emziriyor. Bu görüntüler, yavrular büyüyünceye kadar 3 ay boyunca her akşam tekrarlanıyor.

'YAVRUYU KOKUSUNDAN BULUYOR'

Yıllardır koyun yetiştiriciliği yapan İlker Küçükerdal (45), merada otlayan koyunların sütünün bir kısmını sağıp, bir kısmını annelerini bekleyen kuzulara bıraktıklarını belirterek, "İki ayrı bölümde tuttuğumuz kuzuları ve koyunları kavuşturuyoruz. O kalabalıkta koyunlar yavrularını kokusundan buluyor ve emziriyor. Kendi yavrusu olmayanı emzirmez. Bu kokuyu yavruları doğduğunda onları yalayarak ve koklayarak alıyorlar. Yavrular gece annelerinin yanında kalıyorlar. Sabah tekrar yavrularından ayırdığımız koyunları meraya çıkarıyoruz" dedi.

- Çanakkale

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Çanakkale Bayramiç Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title