Haberler

Kuzu: DTP'nin Kapatılmasında Bir Çıkarımız Yok

AK Parti İstanbul Milletvekili ve TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, 'AK Parti Olarak DTP'nin Kapatılmasında Bir Çıkarımız Yoktur' Dedi.

AK Parti İstanbul Milletvekili ve TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, ''AK Parti olarak DTP'nin kapatılmasında bir çıkarımız yoktur'' dedi.

Taksim Point Otel'de ''Türkiye Küçük Millet Meclisi'' adlı girişim tarafından düzenlenen ''DTP, Parti kapatma ve Anayasa Mahkemesi'' toplantısında konuşan Kuzu, parti kapatmanın ikinci Dünya Savaşı ile ortaya çıkan bir uygulama olduğunu, buna Almanya ve İspanya'daki parti kapatmaları örneğinin verilebileceğini belirtti.

Anayasa Mahkemesi'nin AK Parti, Refah Partisi ve DTP'ye ilişkin davalarda Venedik Kriterlerine yöneldiğini dile getiren Kuzu, AK Parti davasındaki 400 küsur konuşmanın hiçbirinde şiddete çağrı olmadığını, en son DTP davasında ise AİHM kararlarını Anayasa Mahkemesinin göz ününe aldığını ifade etti.

Kuzu, ''Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı parti kapatmada çok meraklı. Parti kapatma sebepleri bizde tek tek sayılmış, ama Anayasa Mahkemesi bazen yorumda taşkınlık yapabiliyor'' dedi.

Şiddet, şiddete çağrı ve organik bağ var ise partinin kapatılabileceğini söyleyen Kuzu, ''AK Parti olarak DTP'nin kapatılmasında bir çıkarımız yoktur. Siyasi partiler devletin organı değildir. Siyasi partiler serbest kuruluşlardır. Yargı evvela kendi görevini yapıyor mu? İmza atan hakim kendi telefonunun dinlenmesine karar vermiş, 367 rezilliğinin arkasında hukuk mu var? Van Cumhuriyet savcısının atılmasında hukuk mu var?'' diye konuştu.

-UFUK URAS-

BDP İstanbul Milletvekili Ufuk Uras ise Meclis'in, çözümlerin adresi olarak gösterilmesinin çok önemli olduğunu belirterek, DTP'nin kapatılması kararının AİHM'den döneceğini savundu. Uras, ''Ahmet Türk de söyledi; gerekçeli kararda gerekçe olarak gösterilen maddelerin yüzde 90'ına yakınının davası sürüyor'' diye konuştu.

-ÇETİN SOYSAL-

Demokrasi ve özgürlüğün herkesin özlemi olduğunu anlatan CHP İstanbul Milletvekili Çetin Soysal da işçilerin sendikal taleplerine işaret ederek, şunları kaydetti:

''Örneğin 'Anayasayı değiştirilelim' diyoruz. Bunlar konuşulur, tartışılır, ama mevcut Anayasanın bir maddesi dileyene dilediği bir sendikaya üye olma hakkı veriyor, peki olabiliyor mu? İşçilerin sendika hakkında talepleri olunca işten çıkarılıyor. Hali hazırda mevcut Anayasa dahi yeterince uygulanmıyor. Sivil toplum örgütleri yeterince örgütlü mü? Toplum örgütlü değilse nasıl özgür birey olacak? Toplumun örgütlülüğü yoksa edilgen, sessiz ve sakin, mürit olmuş bir toplumsal grup haline gelir.''

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! 19-20 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title