Haberler

Kuzey Kore'nin Guam'a Saldırı Tehdidi

Analistler, Kuzey Kore'nin sahip olduğu füzelerden bazılarının Pasifik Okyanusu'nda yer alan Guam Adası'nı vurabilecek kapasitede olduğunu belirtti.

Analistler, Kuzey Kore'nin sahip olduğu füzelerden bazılarının Pasifik Okyanusu'nda yer alan Guam Adası'nı vurabilecek kapasitede olduğunu belirtti.

Associated Press'e (AP) Kuzey Kore'nin füzeleriyle ilgili değerlendirmelerde bulunan analistler, Kuzey Kore'nin ABD askeri üslerinin bulunduğu Guam'ı vurmakla tehdit ettiği 4 bin ila 7 bin kilometre menzile sahip Hwasong-12 füzesinin ihtimal dahilinde Guam'a ulaşabilecek kapasitede olduğunu bildirdi.

Analistler, Kuzey Kore'nin ilk denemesini mayıs ayında yaptığı Hwasong-12'nin ve geçen ay test ettiği kıtalararası Hwasong-14 füzesinin ABD'nin Los Angeles ve Chicago kentlerine ulaşabileceğini ifade etti.

Kuzey Kore'nin bir diğer füzesi 3 bin 500 kilometre menzilli sıvı yakıt kullanan Musudan'ın ise Asya ve Pasifik'e kadar gidebileceği belirtildi.

Analistler, Pyongyang yönetimi tarafından şubat ayında başarılı bir şekilde denemesi yapıldığı açıklanan "karadan karaya, orta-uzun menzilli balistik füze" Pukguksong-2'nin katı yakıt kullandığını, bu nedenle sıvı yakıt kullanan füzelere göre daha hızlı ateşlenebildiğine dikkati çekti.

Kuzey Kore'nin resmi KCNA ajansının haberinde, Pyongyang yönetiminin Guam'a Hwasong-12 orta-uzun menzilli balistik füzesiyle saldırı hazırlığı içinde olduğu açıklanmıştı.

ABD Başkanı Donald Trump, Kuzey Kore'yi, ülkesini tehdit etmeyi bırakmaya çağırarak, bu çağrıya kulak asılmazsa Pyongyang'ın ABD'nin öfkesiyle karşı karşıya kalacağını söylemişti.

Kaynak: AA / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Pasifik Okyanusu Kuzey Kore Guam Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title