Haberler

Kuzey Kore'nin ABD'ye Ulaşabilecek Füzesinin Fotoğrafları Ortaya Çıktı

Güncelleme:

Bütün ülkelere Pyongyang ile ilişkilerini kesmeye çağıran ABD, savaş çıkması halinde Kuzey Kore'nin tamamen yok olacağını ilan etti. Telefona sarılıp Çin lideri Xi'yi arayan Trump, Kim'in ikna edilmesi için tüm kozların kullanılmasını ve petrol satışının durdurulmasını istedi.

Kuzey Kore ise fırlattığı kıtalararası balistik füzenin fotoğraflarını bir gün sonra dünyaya servis etti.

4 BİN 475 KİLOMETRE YÜKSELİYOR

Resmi Kore Merkez Haber Ajansı (KCNA) tarafından geçilen kareler 4 bin 475 kilometre irtifaya ulaşan Hwasong-15 tipi dev füzenin rampaya götürülmesiyla başlıyor.

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un bizzat izlediği fırlatma sırasında yanındaki generalleri tebrik ettiği ve gökyüzünde füzeyi izlediği görülüyor.

ABD, 53 dakika havada kalarak 950 kilometre mesafe kat eden ve Japon Denizi'ne düşen füzenin 4 bin 475 kilometre irtifayla bugüne kadar Kuzey Kore'nin en yükseğe çıkan silah olduğunu açıkladı.

"ABD'NİN BİR NOKTASINA ULAŞABİLİR"

ABD merkezli Endişeli Biliminsanları Birliği adlı kuruluş, füzenin standart güzergahında 13 bin kilometreden fazla yol gidebileceğini ve ABD'nin herhangi bir noktasına ulaşabileceğini duyurdu.

Kuzey Kore, dün yaptığı açıklamada füzenin ABD'nin tümünü vurabileceğini ilan etmişti.

Çok hafif bir sahte savaş başlığıyla ateşlenen füzenin çok daha ağır bir yük olan nükleer savaş başlığını ne kadar taşıyabileceği ise şimdilik meçhul.

ABD: KUZEY KORE TAMAMEN YOK OLUR

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ni (BMGK) acil toplantıya çağıran ABD, savaş çıkarsa Kuzey Kore'nin tamamen yok olacağını açıkladı. ABD'nin BM Daimi Temsilcisi Nikki Haley, "Çatışma istemiyoruz ancak savaş çıkarsa Kuzey Kore tamamen yok olur" dedi.

Washington temsilcisi, özellikle Çin'den somut adım beklediklerini belirterek tüm ülkelerden Pyongyang yönetimiyle ilişkileri kesmeye çağırdı. Çin, Kuzey Kore'nin en büyük müttefiki ve ticaret ortağı.

Haley, toplantı sonrasında Çin'in BM Temsilci Yardımcısı Wu Haitao ile bir süre ayak üstü görüştü.

TRUMP TELEFONA SARILDI

Gerilimin tırmandığı Nisan ayından bu yana birçok kez nükleer savaşın eşiğine geldiği Kuzey Kore'yi Çin üzerinden durdurmayı deneyen ancak başarısız olan ABD Başkanı Donald Trump, bir kez daha Çinli mevkidaşı Xi Jinping'i aradı.

Kuzey Kore'ye petrol satışının durdurulmasını isteyen Trump, muhatabından Kim Jong-un'u ikna etmesi için elindeki tüm kozları kullanmasını istedi.

ABD lideri, Twitter hesabından "Az önce Çin Devlet Başkanı Xi Jinping ile Kuzey Kore'nin provokatif eylemleriyle ilgili görüştüm. Bugün Kuzey Kore'ye büyük ek yaptırımlar getirilecek. Bu durumla başa çıkacağız" diye yazdı.

DÜNYA AYAĞA KALKTI

Kuzey Kore'nin yeni füze testi ABD'den Rusya'ya, Çin'den Türkiye'ye, Mısır'dan Avrupa Birliği'ne, Yeni Zelanda'dan Japonya'ya tüm dünya tarafından kınandı.

Pekin yönetimi ciddi endişe duyduğunu belirtirken, Rusya Pyongyang'ın müzakere sürecini kendi elleriyle imha ettiğini vurguladı.

DURDURULAMIYOR

Kim Jong-un bu yıl içinde 20'den fazla füze testine imza attı. İlk kıtalararası balistik füzesini Temmuz ayında fırlatan Kim'in 15 Eylül'de ateşlediği ikinci kıtalararası balistik füze, 3 bin 700 kilometre mesafe katederek Japonya'nın üstünden geçti ve Pasifik Okyanusu'na düştü.

Eylül ayı başında test edilen hidrojen bombası ise, bölgede 6.3 büyüklüğünde depreme yol açtı.

Birleşmiş Milletler (BM) mevcut yaptırımlara bu yıl yenilerini eklese de Kim Jong-un füzelerinden vazgeçmedi.

(Kaynak: Milliyet)

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Çin Halk Cumhuriyeti Avrupa Birliği Donald Trump Kuzey Kore Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Mart 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mart Resmi Gazete yayımlandı! 32503 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Teravih namazı 8 rekat kılınır mı?
500

Yorumlar (1)

Canım türkiyemMobil-IOS:

Yapanın eline sağlı ,,

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title