Haberler

Kuzey Kore'nin Denizaltı Güdümlü Füze Programı

Kuzey Kore'nin nükleer denemeleri ve güdümlü füze programı dışında güdümlü füzeleri denizaltılardan ateşleyebilmek için çalışmalar yürüttüğü ortaya çıktı.

Kuzey Kore'nin nükleer denemeleri ve güdümlü füze programı dışında güdümlü füzeleri denizaltılardan ateşleyebilmek için çalışmalar yürüttüğü ortaya çıktı.

Ülkenin nükleer ve silahlanma faaliyetlerini uydu aracılığıyla izleyen "38 North" internet sitesi, denizaltı güdümlü füze programına kanıt oluşturacak uydu fotoğrafları yayınladı.

Fotoğrafların birinde ülkenin doğu kıyısındaki Sinpo tersanesinde suya indirilmiş prototip bir denizaltı ve yanında suya batabilen bir füze fırlatma dubası olduğu görülüyor.

ABD'nin Johns Hopkins Üniversitesine bağlı ABD-Kore Enstitüsü uzmanlarının hazırladığı internet sitesindeki Joseph S. Bermudez Jr. imzalı analizde, fotoğrafların Pyongyang yönetiminin "güdümlü füze kapasitesine fırlatma kapasitesine sahip ilk denizaltısını operasyonel hale getirmek üzere hummalı bir çaba içinde olduğunu" kanıtladığı belirtildi.

Bermudez, fotoğraflara dair yorumunda tersane tesislerinde genişletme çalışması yapıldığına ve güdümlü füze fırlatma kapasitesine sahip ikinci bir denizaltının inşa aşamasında olduğuna dikkati çekti.

Başka bir fotoğrafta bir denizaltının basınç teknesi olduğu tahmin edilen iki büyük dairevi nesnenin, diğer parça ve bileşenlerle tersane içinde taşındığı görülüyor. Rampa ve kule vinçlerinin sürekli hareket halinde olması aktif inşaat programının varlığına işaret ediyor.

Bir diğer fotoğrafta da fırlatma denemesi yapılmak üzere hazırlanan bir füze platformu görülüyor.

Fotoğraflardan yola çıkarak programın ne aşamada olduğunu kestirmenin güç olduğuna dikkati çeken uzmanlar, Pyongyang yönetiminin denizaltıdan ateşlenebilen güdümlü füze kapasitesi geliştirerek, karada konuşlu nükleer güçlerinin ve füze platformlarının hedef alınması halinde alternatif saldırı imkanına sahip olmak istediği yorumunda bulundu.

Kaynak: AA / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Kuzey Kore Pyongyang Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title