Haberler

Kuzey Kore Lideri Kim'in İlk Kez Portresi Asıldı

Güncelleme:

Kuzey Kore'de yeni Küba liderinin ziyareti vesilesiyle Kim Jong-un'un ilk resmi portresi asıldı. Kim, ilk resmi portesinin asılmasıyla kendi liderlik kültünü oluşturma yolunda en önemli basamağı tırmandı.

Kuzey Kore'de 1945'te yönetime gelen Kim İl-sung'un başlattığı ve babadan oğula geçirdiği yüce liderliğin alameti farikalarından olan resmi portre, nihayet Kim Jong-un için de sahneye çıktı. Babası Kim Jong-il'in ölümünün ardından 17 Aralık 2011'de liderliğe gelen Kim Jong-un'un yeni Küba Devlet Başkanı Miguel Diaz-Canel'i ağırlaması vesilesiyle iki liderin portresi meydanları süsledi.

HALEF POZİSYONUNDA GÖRÜLÜYORDU

Uzmanlar, bunun Kim'in ilk resmi portresi olması gerektiğini belirtti. Dedesi ve babasının resimleri, heykelleri bütün ülkeyi kaplamış vaziyetteyken bugüne dek tek bir portresi bile asılmayan Kim, bu yüzden dedesi ve babasına denk gerçek bir lider değil de sadece halef poziyonunda görülüyordu. Ama ilk resmi portesinin asılmasıyla kendi liderlik kültünü oluşturma yolunda önemli bir basamağı tırmandı.

PORTREDE GÜLÜCÜKLER SAÇTI

Kim'in artık portresinden de gülücükler saçmasında üst düzey uluslararası temas ve ziyaretlerinin büyük etkisi oldu.

Kuzey Kore Lideri Kim'in İlk Kez Portresi AsıldıMiguel Diaz-Canel ve Kim

ÇİN LİDERİ TARAFINDAN AĞIRLANDI, GÜNEY KORE VE ABD LİDERLERİYLE ZİRVE YAPTI

2018'e Güney Kore'deki Kış Olimpiyatına ekip göndererek başlayan Kim, martta Pekin'i ziyaret etti, nisanda Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in ile zirve yaparak Kore Savaşı'nı yılın sonunda resmen bitirmeye yönelik bildiri imzaladı. Mayıs başında tekrar Çin'e gidip Devlet Başkanı Şi Cinping tarafından kabul edilen, mayıs sonunda Moon ile yeniden bir araya gelen Kim, 12 Haziran'da Singapur'da ABD Başkanı Donald Trump ile zirve yapıp barış ve Kore Yarımadası'nda nükleer silahsızlanma niyetini beyan eden bildiri imzaladı. Eylülde üçücü kez Moon ile bir araya geldi.

ADI CASTRO OLMAYAN İLK KÜBA LİDERİYLE SAMİMİ POZLAR

Resmi portrenin arzı endam etmesine vesile olan Küba'nın yeni liderinin ziyareti, renkli görüntülere sahne oldu. Ev sahibinin tersine Küba'da yaklaşık 60 yıl sonra Castro adını taşımayan ilk lider olan Miguel Diaz-Canel, Kim'in eşliğinde devlet kortejiyle başkentte geçiş yapıp halkı selamladı. Sık sık ele ele tutuşan iki lider, ellerini havaya kaldırarak pozlar verdi.

Kuzey Kore Lideri Kim'in İlk Kez Portresi Asıldı

İki liderin Pyongyang'ı turlamasını yayımlayan devlet televizyonu, yan yana asılmış portreleri de gösterdi. Ancak henüz fotoğraf olarak servis etmedi.

PORTRENİN SABİT YER EDİNMESİNE ZAMAN VAR

Uzmanlara göre Küba liderinin gidişinin ardından bir depoya kaldırılacak portre, ilk etapta özel durumlarda tekrar boy gösterecek. Dede ve babanın portreleri gibi devletin propaganda aygıtının parçası haline gelip gelmeyeceğini zaman zaman gösterecek.

Kuzey Kore Lideri Kim'in İlk Kez Portresi Asıldı

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Kuzey Kore Küba Kore Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title