Haberler

    Kuzey Kore: Hedefimiz ABD ile Güç Dengesi

    Balistik füze denemelerini sürdüren Kuzey Kore, nükleer programında hedefe çok yakın olduğunu duyurdu.

    Ülkenin lideri Kim Jong Un, devlete bağlı haber ajansı aracılığıyla yaptığı açıklamada, yaptırımlardan korkmadıklarını ima etti. Kim, nihai hedeflerinin ABD'ye kafa tutabilecek kapasitede askeri güce ulaşmak olduğunu belirtti.

    Pyongyang'ın son füze denemesi, Birlemiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin yeni yaptırım kararı almasının hemen ardından geldi.

    BMGK, cuma günü ABD ve Japonya'nın talebi üzerine, durum değerlendirmesi için toplandı.

    Konsey adına açıklamayı Etiyopya'nın BM Daimi Temsilcisi Tekeda Alemu yaptı. Alemu, BMGK'nin Kuzey Kore'yi kınadığını ve tüm üye devletlerden, alınan yaptırım kararlarını bütünüyle ve ivedilikle hayata geçirmesini istediğini ifade etti.

    Rusya'nın BM Daimi Temsilcisi Vasiliy Nebenzya ise yaptırımların işe yaramadığını ve farklı çözüm yollarına başvurulması gerektiğini söyledi: "Uzun bir süredir kısır döngünün içinde olduğumuzdan bahsediyoruz. Yaptırım kararı çıkıyor, ardından provokasyon geliyor. Kararname-provakasyon şeklinde sürüyor. Biz konunun üzerine kafa yorarken belki de bakış açımızı değiştirmemiz gerekiyordur."

    ABD Başkanı Donald Trump son hadiseyle ilgili, "Kuzey Kore, komşuları başta olmak üzere, bir kez daha tüm dünyayı hafife aldı" yorumunu yaptı. Trump, Pyongyang'ı durdurmak için askeri müdahale seçeneğinin her zaman gündemde olduğunu bir çok kez tekrarlamıştı. Kim Jong Un ise ülkesinin, Washington'ın bu müdahaleden bahsetmeye cüret bile edemeyecek güç dengesine ulaşmayı hedeflediğini duyurdu.

    Auteur:

    Tags: Gepost: 16 september 2017

    Kaynak: Euronews.com / Dünya

    Amerika Birleşik Devletleri Birleşmiş Milletler Kim Jong Un Kuzey Kore Dünya Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title