Haberler

Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi Başbakanı Barzani İran'a Gidecek

Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani, İran Üzerinden Kuzey Irak'a Girmeye Çalışan Teröristler Konusunda İranlı Yetkililerle Görüşmek Üzere Önümüzdeki Günlerde İran'ın Başkenti Tahran'ı Ziyaret Edeceğini Söyledi.

Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani, İran üzerinden Kuzey Irak'a girmeye çalışan teröristler konusunda İranlı yetkililerle görüşmek üzere önümüzdeki günlerde İran'ın başkenti Tahran'ı ziyaret edeceğini söyledi.

Kuzey Irak'ın Süleymaniye kentinde açıklamada bulunan Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi Başbakanı Barzani, İran'da yapılacak görüşmelerin birinci gündem maddesinin, Kuzey Irak'a sızmaya çalışan terörist grupların durdurulması olduğunu belirtti. Barzani, "İran sınırından sızıp Kuzey Irak'a terörist eylemler gerçekleştirmek amacıyla girmek isteyen Ensar Ül Sünne terör örgütünün faaliyetlerini ciddiye alıyoruz. Her ne kadar saldırıları başarısızlıkla sonuçlanmış olsa da, bölgenin güvenliğini bozacak bu tür

sızmaların önlenmesi gerektiği düşüncesindeyiz. Bu nedenle de önümüzdeki günlerde İranlı yetkililerle konuya ilişkin ikili görüşmelerde bulunacağız" dedi.

Başbakan Neçirvan Barzani, Kuzey Irak-İran sınırının kontrolü için çok sayıda peşmergenin sınıra sevk edildiğini de sözlerine ekledi.

(AT-OYK-OYK-SN-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title