Haberler

Kuzey Irak'a Elektrik Satışında 'PKK' Şüphesi

AK Parti Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez, Türkiye'nin Kuzey Irak'a Verdiği Elektriğin Hangi Koşullarda ve Nerede Kullanıldığını Denetleme Kabiliyetine Sahip Olmadığına İşaret Ederek, Verilen Elektriğin Terör Örgütü PKK'nın Denetiminde Bulunan Mahmur Kampı'nda Kullanılmadığını Kimsenin Garanti Edemeyeceğini Vurguladı.

AK Parti Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez, Türkiye'nin Kuzey Irak'a verdiği elektriğin hangi koşullarda ve nerede kullanıldığını denetleme kabiliyetine sahip olmadığına işaret ederek, verilen elektriğin terör örgütü PKK'nın denetiminde bulunan Mahmur Kampı'nda kullanılmadığını kimsenin garanti edemeyeceğini vurguladı.

Türkiye'nin kendi vatandaşına sattığı fiyatın yarısına Kuzey Irak'a elektrik sattığını, ancak bunun karşılığında bir yaptırım uygulamadığını dile getiren Çömez, Kuzey Irak'ta yuvalanmış terörist organizasyonlarla ilgili rasyonel adımlar atılmaması halinde bu satışın durdurulmasını teklif etti. Çömez, hükümetin Kuzey Irak'a elektrik satışını da gözden geçirmesini istedi. Çömez, Kuzey Irak'a elektrik satışıyla ilgili şok bir iddia ortaya attı. Türkiye'nin kendi vatandaşına sattığı fiyatın yarısına Kuzey Irak'a elektrik sattığını belirten Çömez, verilen elektriğin terör örgütü PKK'nın barındığı bölgelerde kullanıldığını öne sürdü. Türkiye'nin 2005 ve 2006 yıllarında Kuzey Irak'a 5.5 milyar kilowatt/saat elektrik sattığını belirten Çömez, 2005 yılında 4.2 cent, 2006 yılında 5.1 olan kilowatt/saat fiyatın 2007 yılı için önümüzdeki günlerde yeniden belirleneceğini hatırlattı. Türkiye'nin halen kendi vatandaşlarına elektriğin kilowatt/saatini 9.5 centten sattığını dile getiren Çömez, devletin doğalgaz çevrim santrallerinden satın aldığı elektriğin kilowatt/saat ortalama fiyatının 15 cent olduğunu kaydetti. Çömez, Ambarlı Fuel-Oil Santrali'nin elektrik kilowattsaatinin ticari maliyeti 10 cent, zorunlu hallerde çalıştırılan ve motorinle enerji üreten Aliağa Termik Santrali'nde ise maliyetin 40 cent olduğuna işaret etti. Türkiye'nin Suriye'ye kilowatt'ı 7.1 centten elektrik sattığını anlatan Çömez, Türkiye'nin Kuzey Irak'a verdiği elektrik konusunda hükümeti uyardı. Türkiye'nin Kuzey Irak'a verdiği elektriğin hangi koşullarda ve nerede kullanıldığını denetleme kabiliyetine sahip olmadığına dikkati çeken Çömez, "Verilen elektriğin bölücü terör örgütü PKK'nın denetiminde olan ve halen 12 bin kişinin barındığı Mahmur Kampı'nda, PKK'nın uzantısı olan sivil toplum kuruluşlarının ofislerinde ya da bizzat PKK'nın barındığı bölgelerde kullanılmadığını kimse garanti edemez. Türkiye, kendi vatandaşına sattığı fiyatın yarısına, Kuzey Irak'a elektrik satmakta, fakat bunun karşılığında bir yaptırım uygulamamaktadır" dedi.

Çömez, satılan elektriğin Kuzey Irak'ta yaşayan Türkmenler için kullanıldığı ve Irak'ın istikrarına katkı sağlayacağı iddialarının ise gerçeği yansıtmadığını vurguladı. "Kuzey Irak'a 2007 yılında satılması planlanan elektriğin, ulusal çıkarlarımıza uygun bir vizyonla yeniden ele alınması şarttır" diyen Çömez, önümüzdeki günlerde koşullarının yeniden ele alınması planlanan elektrik satış politikasının gözden geçirilmesi gerektiğini kaydetti. Çömez, ayrıca Kuzey Irak'ta yuvalanmış terörist organizasyonlarla ilgili rasyonel adımlar atılmaması halinde bu satışın durdurulmasını da önerdi.

(DA-ÖK-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title