Haberler

Son dakika haberi! 'KUZENLER' DAVASININ AVUKATI MESLEK HAYATIMIN YARISINDAN FAZLASI BU DAVAYI TAKİP ETMEKLE GEÇTİ

Güncelleme:

Son dakika gündem haberine göre BALIKESİR'in Savaştepe ilçesinde 16 yıl önce, kaybolmalarının ardından 44 gün sonra cesedi bulunan kuzenler Büşra Karabacak (10) ve Tuğçe Yıldırım (10) cinayetinin görüldüğü davanın bugünkü duruşmasında, sanıklar Seyhan Yakar ve kardeşi Ayhan Yakar'ın tutukluluklarının devamına karar verildi.

BALIKESİR'in Savaştepe ilçesinde 16 yıl önce, kaybolmalarının ardından 44 gün sonra cesedi bulunan kuzenler Büşra Karabacak (10) ve Tuğçe Yıldırım (10) cinayetinin görüldüğü davanın bugünkü duruşmasında, sanıklar Seyhan Yakar ve kardeşi Ayhan Yakar'ın tutukluluklarının devamına karar verildi. Duruşma, eksiklerin tamamlanması için 23 Mart'a ertelenirken, müşteki avukatı İbrahim Erenci, 21 Mart'ta 16 yılı dolduruyoruz. Meslek hayatımın yarısından fazlası bu davayı takip etmekle geçti dedi.

Savaştepe'de 21 Mart 2006'da okula giderken kaybolan Büşra Karabacak ve Tuğçe Yıldırım'ın, 44 gün sonra cansız bedeninin bulunmasıyla ilgili Balıkesir 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın bugünkü duruşmasına, 'kasten öldürme, 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' ve 'cinsel istismar' suçlarından tutuklu sanıklar Seyhan Yakar ve Ayhan Yakar, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katılırken, tutuksuz yargılanan Y.E. ile A.Ç. ise duruşmaya katılmadı. Duruşma, eksiklerin giderilmesi için 23 Mart'a ertelendi.

Karabacak ve Yıldırım ailelerinin avukatı İbrahim Erenci, mahkeme çıkışında duruşmayla ilgili açıklama yaptı. Davanın eksik hususlarının tamamlanması için talepte bulunduklarını söyleyen Erenci, Tutuklu sanıklar Seyhan ve Ayhan'ın tutukluluk hallerinin devamına, tutuksuz olan sanıklar Y.E. ve A.Ç.'nin bu aşamada tutuklanma talebinin reddine şeklinde karar verildi. Duruşma 23 Mart günü saat 14.30'a ertelendi. Savcılık da yaptığı hukuki değerlendirmede tutuksuz sanıkların tutuklanması gerektiği yönünde görüş bildirdi. Mahkeme dosyayı tebliğ ederse, mütalaa vermeye hazır olduklarını söyledi. Ancak eksik hususlar vardı. Biz bu eksik hususların da, yani dosyanın da gelecekte istinaftan ya da Yargıtay'dan bozularak dönmesini önlemek adına eksik hususların tamamlanmasını istemiştik. Bu taleplerimiz kabul edildi. Özellikle dinlenmeyen bir tanık vardı. Şu anda İstanbul metrosunda görev yaptığı söyleniyor. Bu şahsa ulaşılamadığından sarfınazar edilmesi hususunda görüş bildirdi savcılık. Ama biz buna katılmadık. Bu şahsı bir şekilde devlet bulmalı, yani sonuçta bulunamayacak, kaçak, firari biri değil. 'Bulunsun, bunun da gerekirse talimatla veya SEGBİS ile ifadesi alınsın' dedik. Duruşma 23 Mart'a ertelendi dedi.

'MESLEK HAYATIMIN YARISINDAN FAZLASI BU DAVAYI TAKİP ETMEKLE GEÇTİ'

Üzücü olayın 16'ncı yılının dolmak üzere olduğunu ifade eden avukat İbrahim Erenci, Biz, 21 Mart'ta 16 yılı dolduruyoruz. 16 yıl, dolu dolu 16 yıl. Meslek hayatımın yarısından fazlası bu davayı takip etmekle geçti. En doğru kararın verileceğini inanıyorum. Verilen karar ne olursa olsun biz saygılıyız. Eldeki mevcut delil durumu gözetilerek zaten 2 tane tutuklama kararı verdi mahkeme. Mütalaa ve hükümle beraber daha rahat konuşacağımızı tahmin ediyorum. Ben bir hukukçu olarak, bir hukuk adamı olarak hiçbir suçun cezasız kalmaması gerektiğini düşünüyorum. Benim gibi düşünüyordur insanlar da ama bunun için çaba harcamak gerekir diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Balıkesir 21 Mart 23 Mart Seyhan Güncel Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title