Haberler

    Kuyruklu Yıldızda Organik Molekül Bulundu

    Güncelleme:

    Avrupa Uzay Ajansı (ESA) tarafından Churyumov-Gerasimenko Kuyruklu Yıldızı'na indirilen Rosetta mekiğinin sondası Philae, Dünya'ya yeni fotoğraflar ve bilgiler göndermeye başladı.

    Avrupa Uzay Ajansı (ESA) tarafından Churyumov-Gerasimenko Kuyruklu Yıldızı'na indirilen Rosetta mekiğinin sondası Philae, Dünya'ya yeni fotoğraflar ve bilgiler göndermeye başladı. Philae'nin kuyruklu yıldızda buz gibi sert bir yüzeyle karşılaştığı, ve karbon gibi hayati önemde organik moleküller keşfettiği açıklandı.

    Bu buluşların dünyada yaşamın başlangıcı başta olmak üzere kuyruklu yıldızlar ve güneş sistemi ile ilgili ipuçları vermesi bekleniyor.

    Sadece kuyruklu yıldızla direkt temasla ulaşabilecek, çok değerli bilgiler elde ettiklerini belirten araştırmacılar, tahmin ettiklerinden çok farklı sonuçlar bulduklarını kaydetti.

    2 Mart 2004 tarihinde fırlatılan Rosetta, 10 yıllık bir yolculuğun ardından 6 Ağustos'ta kuyruklu yıldızının yörüngesine girmişti.

    Kaynak: Euronews.com / Dünya

    Dünya Haberler

    500

    Yorumlar (2)

    ChomobilWeb@haberler.com:

    Organik olabilmesi için oksijen ve hidrojen de bulunmalı

    0
    0
    yanıtYanıtla
    supersinmobilWeb@haberler.com:

    Helal olsun adamlara

    0
    0
    yanıtYanıtla
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title