Haberler

    Kuyruklu Yıldız Kaşifi Philae ile İletişim Kesildi

    Güncelleme:

    Üç gün önce ilk kez bir kuyruklu yıldıza inmeyi başaran Philae isimli uzay aracı, hatalı lokasyon yüzünden enerjisiz kaldı ve iletişim kesildi.

    10 YILDA ULAŞABİLMİŞTİ

    13 Kasım'da dünyanın ilk kuyruklu yıldız kaşifi uydu Rosetta ve onun yıldızın yüzeyine iniş yapmayı başaran mini aracı Philae'nin müthiş haberini vermiştik. Dünya'da hayatın oluşumuna dair ipuçları arayacak olan "Philae"yi taşıyan uzay aracı Rosetta, söz konusu kuyruklu yıldızın yörüngesine 10 yılda ulaşabilmişti.

    Avrupa Uzay Ajansı ESA'nın (European Space Agency) 10 senedir uzayda yolculuk yaparak Churyumov-Gerasimenko isimli kuyrukulu yıldıza erişen uydusu Rosetta, Dünya'daki kontrol merkezinde büyük coşkuya sebep olmuştu.

    AÇILMAYAN ZIPKINLAR HEDEFİ ŞAŞIRTTI

    Ne yazık ki kuyruklu yıldıza iniş yapan Philae, inişten sonra bir türlü açılmayan sabitleme zıpkınları yüzünden biraz sorun yaşamıştı. ESA'dan verilen bilgiye göre, sabitleme zıpkınları olmadan indiği yerde biraz zıplamış olan araç, hedeflenenden farklı bir noktaya geri inmiş. Churyumov-Gerasimenko kuyruklu yıldızının çekim gücü de düşük olduğu için, Philae iki saat sonra yüzeydeki bir kraterin kenarında sabitlenmeyi başarmış.

    "DERİN UYKU" MODUNA GEÇTİ

    Ama krater kenarındaki pozisyonu yüzünden gölge bir alanda kalan Philae iniş robotu, üzerindeki güneş panelleri sayesinde çok az enerji toplayabilmiş. Üzerindeki batarya sadece 60 saatlik enerji verebildiği için şu anda Philae kuyruklu yıldız yüzeyinde düştüğü noktada enerjisiz kalmış durumda. ESA'nın uzaktan kontrolle tüm çabaları sonuçsuz kalmış ve Philae sonunda "derin uyku" moduna girip kendini geçici olarak kaptmış.

    GÜNEŞE YAKLAŞTIKÇA BİLGİ YOLLAYABİLECEK

    ESA yetkilileri kısa zamanda Philae'nin güneş görmesinin pek mümkün olmadığını düşünüyorlar ama Rosetta'nın görevi devam ediyor. Kuyruklu yıldıza vardığından beri geri yolladığı verilerle bilimadamlarının yüzünü güldüren uydu, Churyumov-Gerasimenko önümüzdeki aylar boyunca Güneş'e yaklaştıkça merkeze bilgi yollamaya devam edecek.

    Kaynak: SilikonVadisi.tv / Teknoloji

    Teknoloji Haberler

    Bakmadan Geçme

    Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli?
    500

    Yorumlar (10)

    ADANALI:

    ADAMLAR NELERLE UĞRAŞIYOR. . . ORTADOĞUDA HALA MÜSLÜMAN MÜSLÜMANI ÖLDÜRÜYOR. . .

    20
    1
    yanıtYanıtla
    demistiMobil-ANDROID:

    cubbeli hoca demisti bosuna ugrasiyonuz diye adam hakli kardesim.yuce kitap KUR'ANİ oku herseyi anlatiyor zaten.Dingiller hala dunyadan baska yasamin pesindeler...

    4
    6
    yanıtYanıtla
    AliCan:

    Kendi dini için bile utanç olan heca efendiyi sirf dinliyorsun ama o kafandaki akli niye kullanmiyorsunuz beyfendi. . . . Yaşamin kendi kendine başlayabileceği kanitlandi ister inan ister inanma ama biyolojiden anlayan biri yana canlilarin özelliğini ve dünya yaşam tarihini anlatir ve hoca efendinin aksine elle tutulur ve kesin kanitlari önüne koyacaktir veya seninle hiç kimse konuşmak istemiyorsa belgesellerden algilamaya çaliş. Ayrica yaşamin kendi kendine başlayip ilkel DNA oluşturduğu 2010 yilinda kanitlandi ve daha uzun zamandir Evrim hakkinda fosil ve DNA kanitlari sonucunda evrim kesinleşti. . . Bunlari çekemiyorsan sen bilirsin ama araşyirmayan sadece duyduğunu yapan birinin sözü komedi olmanin ötesine geçmez. . . . Ayrica uzayda yaşam hakkinda konuşmadan önce diğer gezegenleri ve SETİ projesinin aldiği sinyalleri ve araştirmalari inceleGelelim sadece insanda mantik vardir gibi çürütülmüş bir yalana inanan ama o bahsettikleri mantiği hiç bir şeyde kullanmayanlarsan öyle. . .

    yanıt0
    yanıt0
    MuhammedB:

    Sanat ve Bilim toplumlari hatta gezegenleri birleştirme potansiyeli olan ve dünyada yaygin olan şeylerdir. . . Yüce Kitap Kuran-i Kerim ne kadar büyük bir kitap olsada içinde bütün evrenin vbilgisinin yazmasi imkansiz yazilsaydi bile kimse Kuran-i Kerim''i ezberleyemezdi. . . . O yüzden Hz. Muhammed (s. a. v ) bilgi öğrenmekten bahsetmiş ama sen. bunu yapmaktansa dindeki her şeyi sapiran birinin fikirlerini savunuyorsun. . . . Evrim ve Uzaylilar kitapta yazmiyor ama Titan uydusundaki metan gölleri, bizi hasta eden bakteriler veya insanin anne karninda kuyruğu olduğuda yazmiyor. . . inanmiyorsan hastanede doktorlara yada internete sor. . . Hiç bir şey arastirmayan, 21. yy habersiz ve irkçi olmayan bir dini irkçi yapip , bayanlari mala benzeten birine inaniyor ama ömrünü insanliğa adamiş sana elle tutilan kesin kanitlar sunan kişilere dingil diyorsun . . . mantik nerde? Madem her şeyi izliyorsun Youtube''da Starfox Asault''a bak

    yanıt0
    yanıt0
    KUYRUKLU YILDIZ KUYRUK SALLADI SUÇLU O:

    KUYRUKLU YILDIZ TEPELERİNDE İŞİN NE. YILDIZ KAYDI YAN GELDİN PHILAE

    7
    2
    yanıtYanıtla
    cehennem hava yollari:

    ey bilgisiz cahiller: bizim ucaklar, , milyonlarca senedir kuyruklu yildizin yanindan geciyor, , siz neden bahsediyorsunuz haalaa. . . . . . . . . . .

    3
    5
    yanıtYanıtla
    mucit:

    üzülmeyin, padisahim uzay gemicikleri ile sarj aletlerini gönderdi yoldalar. . .

    2
    1
    yanıtYanıtla
    beton Mobil-ANDROID:

    niye durdu phiale deccal mi çıkmış karşısına:)))

    0
    1
    yanıtYanıtla
    Adamlar Titan gezegenindeki Metan göller:

    Adamlar Titan gezegenindeki Metan göllerini keşfetti, Robotlarin yapayzekasini geliştiyorlar, Duygulari sadrce melodi ile aktaran eserler yapiyorlar, sanat eserleri yapiyorlar( kedi-bayan gibi çizimler çok ilginç, furry) , yaşamin gelişimini inceleyip yeni türler keşfediyorlar , bolca kitap okuyor ve tarihi benimsiyorlar, yaşamin kendi kendi başlayabildiğini kanitlayip, diğer hayvanlarda akil olduğunu kesfediyorlar ama APTAL oluyorlar. . . . Hiç arastirmadan veya bir şey yapmadan konuşmak her zaman kolay. . . biraz arastirin ve mantiğini kullanin lütfen

    0
    0
    yanıtYanıtla
    xenon_1453 (kaşif):

    atmosferde sesin yayıldığını yada sesin duyulduğunu söyleyen aptaldır.

    0
    0
    yanıtYanıtla
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title