Haberler

Kuvvetli Lodos Nedeniyle Vinç Yola Devrildi: 1 Ölü, 1 Yaralı

Güncelleme:

Bursa'da iki gündür devam eden kuvvetli lodos nedeniyle, yeni stadyum inşaatında kullanılan vincin devrilmesi sonucu bir kişi hayatını kaybetti.

Bursa'da iki gündür devam eden kuvvetli lodos nedeniyle, yeni stadyum inşaatında kullanılan vincin devrilmesi sonucu bir kişi yaralandı, bir kişi de hayatını kaybetti.

SEYİR HALİNDEKİ ARACIN ÜZERİNE DEVRİLDİ

Alınan bilgiye göre, Bursa-İzmir karayolu üzerinde inşaatı devam eden Timsah Arena Stadı'nın yapımında kullanılan vinç, sabah saatlerinde şiddetli lodos nedeniyle Acemler Kavşağı'nda, seyir halindeki 16 T 5541 plakalı taksinin üzerine devrildi.

TAKSİ SÜRÜCÜSÜ KURTARILAMADI

Kazada, sürücü Fatih Demirkıran (28) ile takside bulunan Kübra A. yaralandı. Yaralılar, olay yerine gelen 112 Acil Servis ekipleriyle Çekirge Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Durumu ağır olan sürücü Demirkıran, müdahaleye rağmen hayatını kaybetti.

BURSARAY'IN TELLERİ KOPTU, BAZI SEFERLER İPTAL

Bu arada Bursa-İzmir karayolu çift yönlü trafiğe kapanırken, karayolu üzerinde hattı bulunan hafif raylı sistem Bursaray'ın tellerinin kopması sonucu bazı seferler de iptal edildi.

LODOS KOCA KAMYONU DEVİRDİ

Marmara Bölgesinde hayatı felç eden lodos Bursa'nın İnegöl ilçesinde çekicili kamyonu devirdi. Kurtarıcı vasıtasıyla kaldırılmaya çalışılan kamyonun çekici kısmı, lodosun etkisi ile savrularak tarlaya uçtu.

İnegöl'deki fabrikadan yüklediği süngerleri İstanbul'daki depoya teslim ettikten sonra İnegöl'e geri dönen sürücü Mustafa Şahin yönetimindeki 16 PS 541 çekici, 16 PS 547 römork plakalı römorklu kamyon, Bursa-Ankara karayolu üzeri Kestel'e bağlı Babasultan mahallesi mevkiinde şiddetli lodosun etkisiyle savrularak yola devrildi.

Bursa'dan İnegöl istikametine gidiş yoluna devrilerek yolu trafiğe kapatan römorklu kamyonun sürücüsü Mustafa Şahin kazayı yara almadan atlatırken, Bölge Trafik ekipleri güvenlik önlemi alarak başka bir kazaya sebebiyet verilmemesi için yolu önce trafiğe kapattı. Yolda yan yatmış vaziyette bulunan römorklu kamyon, gelen kurtarıcı vasıtasıyla kaldırılmaya çalışıldı ancak şiddetli lodos buna da müsaade etmedi. Halatlar ile bağlanarak yoldan kaldırılmaya çalışılan römork, yerden ilişiğini kestikten sonra savrularak tarlaya uçtu. Kurtarıcı ekiplerinin çalışmalarına rağmen kamyonu uzun süre yoldan kaldırmak mümkün olmadı. Kaza nedeniyle yolda uzun kuyruk oluşunca, kamyon biraz kenara alınarak yol tek şeritli olarak trafiğe açıldı.

EKİPLERİN ZOR ANLARI

Kaza yerinde bulunan Bölge Trafik ekipleri, kurtarıcılar ve diğer görevliler, şiddetli lodos nedeniyle oldukça güç anlar yaşadılar. Ayakta bile durmakta güçlük çeken görevliler, işlerini güçlükle yapabildiler.

LODOS, YHT'Yİ DE VURDU

İstanbul-Ankara Yüksek Hızlı Tren (YHT) Hattı'nın Bilecik bölgesinde şiddetli lodos nedeniyle demiryoluna ağaç devrildi. Elektrik kesintisi yaşanan İstanbul-Ankara arasında seferler yapılamıyor.

YHT'nin İstanbul-Ankara güzergahında bulunan Bilecik'in Demirköy mevkiinde şiddetli lodos nedeniyle hat üzerine ağaç devrildi. Ağacın devrilmesi neticesinde hattın telleri koptu. Osmaneli-Eskişehir arasında hatta elektrik verilemezken, bu güzergahta seferler de yapılamıyor.

Ekiplerin yoldaki ağacı kaldırma ve kopan telleri onarma çalışmaları sürüyor.

İSTANBUL YEŞİLKÖY'DE DENİZ TAŞTI

Yeşilköy'de lodosun oluşturduğu dev dalgalar, sokaklarda taşkınlara neden oldu. Dükkan ve araçlar denizden taşan suyun altında kaldı.

Meteorolojinin uyarılarının ardından İstanbul'u etkisi altına alan lodos hayatı felç etti. Lodos nedeniyle Türk Hava Yoları (Thy), İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) ve Bursa Deniz Otobüsleri (BUDO) seferlerini iptal ederken, birçok semte evlerin çatıları uçtu. Yeşilköy'de lodostan nasibini aldı. Yeşilköy sahilinde lodosun oluşturduğu dev dalgalar, sokaklara taştı. Bölgede dükkan ve araçlar su altında kaldı. Suyun getirdiği atıklar ise sokakları adeta çöplüğe çevirdi.

KOCAELİ'DE OKULLARIN KAPALI OLMASI FACİAYI ÖNLEDİ

Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde yeni yapılan ve ikinci eğitim öğretim döneminde hizmete açılması planlanan Turgut Özal İlkokulu'nun çatısındaki metal kaplama, şiddetli lodos nedeniyle uçtu. Okulun çatısının okul açılmadan önce uçması ise olası bir faciayı önlemiş oldu.

Kocaeli'nin Gölcük ilçesi Değirmendere Topçular Mahallesi'nde yapımı tamamlanan ve ikinci eğitim ve öğretim döneminde hizmete açılması planlanan Turgut Özal İlkokulu'nun çatısındaki metal kaplama, gün boyu devam eden şiddetli lodos nedeniyle uçtu.

Çatıdan uçan metal kaplamanın bir bölümü okulun demir korkuluklarında asılı kalırken bir bölüm ise elektrik tellerini kopartarak okulun alt sokağında bulunan Asena Sitesi'nin demir parmaklıklarına büyük bir gürültüyle çaptı. Site sakinleri meydana gelen olay nedeniyle panik yaşarken durumu Polis ve itfaiye ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen Gölcük İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Polis ekipleri sokağı araç ve yaya trafiğine kapatırken olay yerine gelen iş makinesi yola savrulan metal kaplamaları yoldan kaldırdı.

METEOROLOJİ'DEN FIRTINA UYARISI

Denizlerde, Bodrum-Kaş arasında fırtına, Kaş-Anamur arasında fırtınamsı rüzgar beklendiği bildirildi.

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü Antalya Bölgesel Tahmin ve Uyarı Merkezinden yapılan yazılı açıklamada, Antalya şehir merkezi ile Burdur ve Isparta'nın güney ilçelerinin öğleden sonra kısa süreli hafif sağanak yağışlı geçeceği ifade edildi.

Hava sıcaklığının 1 ila 3 derece artacağı, rüzgarın güney yönlerden orta, zaman zaman kuvvetli eseceği belirtildi.

Açıklamada, denizlerde Bodrum-Kaş arasında fırtına, Kaş-Anamur arasında fırtınamsı rüzgar beklendiği uyarısında bulunuldu. Rüzgarın güney yönlerden 5 ila 7, Bodrum-Kaş arasında zaman zaman 8, Kaş-Finike arasında güney ve doğu yönlerden 3 ila 5 kuvvetinde eseceğinin tahmin edildiği kaydedildi.

Kaynak: AA / Güncel

Yeşilköy İnegöl Yerel Yaşam Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Galatasaray'ın Adana Demirspor kamp kadrosu! Kadroda kimler var? Hudutsuz Sevda nerede çekiliyor? Hudutsuz Sevda setleri nerede? Brighton Manchester City maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Brighton Manchester City maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Bahar Candan tutuklandı mı? Bahar Candan neden tutuklandı, suçu ne?
500

Yorumlar (21)

mehmet:

Akp nin Adaletsin ve hukuk tanımaz tutumu müslümanı müslümana giybet ettirmesi ve saldırgan tavırlarınin neticesi neden olmasın . geçen Mart seçimlerinden bu yana başimi zi musibet bırakmıyor ikaz ilahi ?. . . ?

3
11
yanıtYanıtla
ismail uyanık:

bunu bile siyasete çeviryorsunuzya yazık sizlere ama şunu unutmayın ALLAHTAN geldiğini kabullenin

9
2
yanıtYanıtla
KARABASAN:

isan caninin buadar ucuz olduğu bir ulke daha varmi acep dünyada Nerde bu devlet hani denetim nerede

2
6
yanıtYanıtla
stadyum,cokmu lüzumludur,,,?:

Lüzumsuz bir insaat, , ne geregi var, , bursada bir sürü issiz insan varken, , spor sahasina harcanan milyonlarca paraya yaziktir, ,

3
5
yanıtYanıtla
PLATON:

iş güvenliği yapan uzmanın aklına başına sokayım. bursada hala lodostan zehirlenen insanlar var ulan senelerdir belli bir şey lodosun şiddeti önlem yok yine akp zihniyeti değilmi allah veriyo bela işte.

3
5
yanıtYanıtla
ALİ AĞAOĞLU:

Neden bitmiyor Allahım , para say diye mi yarattın .

4
3
yanıtYanıtla
muratMobil-ANDROID:

lan platon ne kadar sığ dusuncelisinizya lodosla akpnin ne alakası var allahın verdiğine akp 'nin karşı tedbir almasını bekliyorsunuz biyerinizden bisey eğri çıksa onuda akpden biliceksinizbe yuh

6
1
yanıtYanıtla
RASİM:

AKP TEDBİR ALMALIYDI

2
4
yanıtYanıtla
DOGRUYOLDAYIM:

İki yaprak sallantısında çatılarımız uçar 6 şiddetinde deprem olur 10 binlerce kişi ölür, Japonyada 9 şiddetinde deprem oluyor bir yaşlı kadın ölür o da korkudan kalp yetersizliğinden, bizler dünyanın sonu gelse doğal afetlere karşı korunmasını öğrenemeyiz, tek bildiğimiz Allah büyüktür korur deyip her şeyimizi Allaha bırakırız. Bo lodosta rüzgarın hiçmi suçu yok.

2
3
yanıtYanıtla
Zeki:

Kar kis , firtina lodos, yagmur gunes, demeden ekmek pesinde kosan kardrsimize Allah rahmet eylesin.

5
0
yanıtYanıtla
Tüm 21 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title