Haberler

Kuveyt Türk'ten İlk Murabaha Sendikasyonu

Kuveyt Türk, Abc Islamic Bank, Gulf International Bank ve Standard Chartered Bank Aracılığıyla 200 Milyon Dolar Tutarında 2 Yıl Vadeli Murabaha Sendikasyon Kredisi Alarak, Murabaha Sendikasyonu Alan İlk Katılım Bankası Oldu.

Kuveyt Türk, ABC Islamic Bank, Gulf International Bank ve Standard Chartered Bank aracılığıyla 200 milyon dolar tutarında 2 yıl vadeli murabaha sendikasyon kredisi aldı. Kuveyt Türk böylelikle, murabaha sendikasyonu alan ilk katılım bankası oldu.

Kuveyt Türk'ün ilk murabaha sendikasyonu almasına ilişkin olarak düzenlenen basın toplantısına Kuveyt Türk Yönetim Kurulu Başkanı Muhammed Al Omar ve Kuveyt Türk Genel Müdürü Ufuk Uyan katıldı.

Muhammed Al Omar, yaptığı konuşmada, sendikasyonla alınan kredinin 100 milyon dolar hedefiyle başlamasına rağmen, 265 milyon doların üzerine çıkan taahhütler aldıklarını söyledi. Sendikasyona olan uluslararası ilginin kendilerini mutlu ettiğini dile getiren Al Omar, "Türkiye'nin diğer finans kurumların tarafından yapılan benzerleriyle kıyaslandığında, bu kredinin en uzun vadeli krediler arasında olduğu görülüyor" dedi.

Kuveyt Türk Genel Müdürü Ufuk Uyan da, 32 Avrupa ve Ortadoğu bankasının katılımıyla elde ettikleri kredinin Kuveyt Türk'e olan güveni gösterdiğini vurguladı. Kuveyt Türk'ün 2006 yılında 10 yeni şube ve Bahreyn'nde bir off shore şubeye ek olarak, Türkiye'deki toplam şube sayısını 77'ye çıkardığına dikkat çeken Uyan, FITCH Ratings'in değerlendirmelerine göre, Kuveyt Türk'ün Türkiye'deki katılım bankaları içerisinde en yüksek ratinge sahip banka olduğunun altını çizdi.

Uyan, 2005'in aynı dönemiyle kıyaslandığında 30 Eylül 2006 itibariyle Kuveyt Türk'ün toplam varlıklarının yüzde 17, net karının ise yüzde 386 artış gösterdiğine işaret ederek, "Kuveyt Türk, bu murabaha kredisini Türk pazarı ve ekonomisini güçlendirme çabalarının bir parçası olarak Türkiye'deki küçük ve orta ölçekli işletmeler yararına kullandıracak" diye konuştu.(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title