Haberler

Kuveyt'ten Yemen'e Sağlık Yardımı

Kuveyt'in Yemen'deki çatışmalarda zarar gören sağlık sektörüne destek amacıyla gerçekleştirdiği organizasyon kapsamında, 12 ton ilacın Şebva iline ulaştığı bildirildi.

Şebva milletvekili Ahmed Abdulhabib, malzemelerin teslimi sırasında yaptığı konuşmada, söz konusu yardımı, " Kuveyt'teki kardeşlerimizin cömert desteği" şeklinde yorumlayarak, "Kuveytli kardeşlerimizin ülkemize gösterdiği destek uzun yıllar öncesine dayanıyor. Yemen'in eğitim ve sağlık sektörünün gelişimi için yapılan katkılarda, Kuveyt'in kalıcı ve canlı izleri bulunmakta." dedi.

Şebva İl Sağlık Bürosu Müdürü Nasır el-Marzuki de sağlık sektörünün, ülkedeki çatışmalar nedeniyle çok kısıtlı imkanlar dahilinde hizmet verdiğini vurgulayarak bu yardımlar ile hastane ve diyaliz merkezlerinin donanımlı hale getirilmesinin önemine dikkati çekti.

Yemen'deki sevk ve idare kısmıyla Şebva Kalkınma Vakfının ilgilendiği yardım organizasyonu kapsamında teslim edilen 20 tonluk tıbbi malzemenin, Beyhan ve Ayn bölgelerindeki diyaliz merkezleri ile Atik hastanelerine dağıtılacağı belirtildi.

Yemen'de Husiler ve devrik lider Ali Abdullah Salih ile hükümet yanlısı ordu birlikleri arasında uzun süredir yaşanan çatışmaların, sağlık sektöründe ciddi zarara yol açtığı belirtiliyor. Ayrıca son zamanlarda ülkede yetersiz beslenmenin yanı sıra salgın hastalıkların arttığı kaydediliyor.

Kaynak: AA / Güncel

Kuveyt Yemen Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title