Haberler

Kuveyt Irak İlişkileri

Kuveyt Başbakanı Sabah mevkidaşı Maliki ile görüştü İki ülke arasındaki ilişkilerde yeni döneme geçildi.

- Kuveyt Başbakanı Sabah mevkidaşı Maliki ile görüştü

İki ülke arasındaki ilişkilerde yeni döneme geçildi

Irak Başbakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, görüşmenin son derece olumlu geçtiği ifade edilerek, iki ülke arasındaki ilişkilerde yeni bir dönemin başladığı vurgulandı.

Açıklamada, Maliki'nin şu ifadelerine yer verildi.

"İki komşu ve kardeş ülke arasındaki ilişkilerde yeni bir aşamaya geçilmiştir. İki ülke arasındaki krizler aşılmakla kalmayıp, siyasi ve ekonomik ilişkilerin güçleneceği yeni bir döneme girilmiştir."

Açıklamada, Kuveyt Başbakanı Sabah'ın da "iki ülke arasında yeni bir aşamaya geçildiğini ve geçmişin ağır mirasının aşılarak yeni bir sayfa açıldığını ifade ettiği" belirtildi.

Basına kapalı gerçekleşen görüşmenin ardından, heyetler düzeyinde bir araya gelindiği ve ekonomi, kültür, çevre, ulaşım ve diplomasi alanlarında bir dizi anlaşmaya imza atıldığı kaydedildi.

Açıklamada ayrıca, Maliki'nin Sabah'a,  Kuveyt hükümetinin, "Irak'ın BM'in 7. maddesi kapsamından çıkması için" gösterdiği olumlu girişimleri dolayısıyla teşekkür ettiği de yer aldı. - Bağdat

Kaynak: AA / Politika

Kuveyt Irak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title