Haberler

Kuveyt Emiri'nden, Suudi Arabistan Kralı'na dostluk içerikli yazılı mesaj

Kuveyt Emiri Eş-Şeyh Sabah el-Ahmed el-Cabir es-Sabah, Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz'e dostane ikili ilişkiler ve ortak öneme haiz meselelere ilişkin yazılı bir mesaj gönderdi.

Kuveyt Emiri Eş- Şeyh Sabah el-Ahmed el-Cabir es-Sabah, Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz'e dostane ikili ilişkiler ve ortak öneme haiz meselelere ilişkin yazılı bir mesaj gönderdi.

Kuveyt resmi ajansı KUNA'da yer alan habere göre, Kuveyt Dışişleri Bakanı Ahmed Nasır el-Muhammed es-Sabah, Riyad ziyareti kapsamında; Devlet Bakanı ve Bakanlar Kurulu Üyesi Turki bin Muhammed, Dışişleri Bakanı Faysal bin Ferhan başta olmak üzere üst düzey Suudi yetkililerle bir araya geldi.

Dışişleri Bakanı Ahmed, görüşmede Kuveyt Emiri Şeyh Sabah'ın Suudi Arabistan Kralı Selman'a gönderdiği mesajını iletti.

Mesajda, kardeş iki ülke arasındaki sağlam dostluk ilişkileri, bu ilişkilerin farklı alanlarda geliştirilmesinin yanı sıra ortak öneme sahip bazı meseleler ele alındı.

Körfez ülkeleri arasındaki ziyaret trafiği

Umman Sultanı Heysem bin Tarık yaklaşık bir hafta önce Katar Dışişleri Bakanı Muhammed bin Abdurrahman Al Sani'yi Muskat'ta kabul etmişti.

Bu ziyaretten hemen önce de Umman Dışişleri Bakanı Yusuf bin Alevi, önce Kuveyt ardından da Katar'ı ziyaret etmişti. Ziyaretleri sırasında Katar Emiri Şeyh Temim ve Kuveyt Emiri Sabah el-Ahmed el-Cabir es-Sabah ile bir araya gelen Bin Alevi, Sultan Bin Heysem'in mesajlarını kendilerine iletmişti.

Körfez ülkeleri arasında son zamanlarda gerçekleştirilen ziyaret ve mesaj trafiğinin içeriğine ilişkin detaylı bilgi verilmezken bazı medya organlarında yer alan haberlerde bu hareketlilik, Körfez krizine çözüm bulma girişimleri şeklinde değerlendiriliyor.

Körfez krizi nedir?

Suudi Arabistan, BAE ve Bahreyn gibi Körfez ülkelerinin yanı sıra Mısır, 5 Haziran 2017'de Katar'a tüm kara ve hava sahasını kapatarak ambargo uygulamaya başlamıştı. Bu ülkeler, Katar ile tüm diplomatik ilişkilerini kestiklerini açıklamıştı.

Doha, bu süre içinde ön koşulsuz diyalogla krizin aşılması tutumundan vazgeçmediğini bildirmiş, Kuveyt ise krizin tarafları arasında ara bulucu rol üstlenmişti.

Körfez ülkesi Umman'ın tarafsız tutumunun da bölgedeki sorunları hafifletmede ara bulucu rol oynamasına izin verdiği ifade ediliyor.

Kaynak: AA / Güncel

Suudi Arabistan DOST Partisi Şeyh Sabah Haberler

Bakmadan Geçme

Gaziosmanpaşa Belediyesi hangi parti? Gaziosmanpaşa Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı kaç kaç? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı bitti mi, ilk yarı mı, ikinci yarı mı? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı hangi kanalda, saat kaçta? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı şifreli mi, nereden izlenir? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir? 23 Nisanda noterler açık mı? 23 Nisanda noterler çalışıyor mu, kapalı mı olacak? 23 Nisan 2024 Salı günü noterler çalışıyor mu? Pazar günü noter açık mı? Pazar günü noterler saat kaça kadar açık? 2024 noter mesai saatleri! Bu akşam hangi diziler var? 20 Nisan TV yayın akışı! Bugün TV'de hangi dizi ve filmler var? 1 MAYIS OKULLAR TATİL Mİ 2024: 1 Mayıs'ta okullar tatil edilecek mi, resmi tatil mi? Diyarbakır'da belediye meclis salonunda Türk bayrağı kaldırıldı mı? 23 Nisan hastaneler tatil mi? 23 Nisan hastaneler açık mı, çalışıyor mu? İzzet Yıldızhan evli mi? İzzet Yıldızhan'ın eşi kim? Cumartesi günü eczaneler açık mı? Eczaneler Cumartesi günü saat kaça kadar açık? 20 Nisan 2024 Eczane çalışma saatleri! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 20 Nisan dün gece deprem mi oldu? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 20 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 20 Nisan Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title