Haberler

"Kuvayımilliye Hareketinde Kadın Gönüllüler Paneli"

Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Başkanı Saliha Okur Gümrükçüoğlu, "Bizler kültürel mirasımızla edindiğimiz bütün dini, ahlaki ve milli değerlerimizi hafızamızda her daim canlı tutuyoruz. Bu değerlerle hayatımızı ihya etme gayretinin heyecanıyla çalışmalarımızı yürütüyoruz." dedi.

Derneğin Balıkesir Temsilciliğince bir otelde düzenlenen "Balıkesir'in Kurtuluş Mücadelesi ve Kuvayımilliye Hareketinde Kadın Gönüllüler Paneli"nde konuşan Gümrükçüoğlu, kadının güçlenmesi, ailenin birlik ve beraberliğini artırmaya yönelik faaliyetleri Türkiye'nin her yerine ulaştırmayı hedeflediklerini söyledi.

Gümrükçüoğlu, KADEM olarak sorumluluk almaktan asla çekinmediklerini, kadın ve aileye dair meselelerde farkındalık oluşturmaya ve hizmet üretmeye devam ettiklerini dile getirdi.

Her yıl 8 Mart'ta "Toplumsal Cinsiyet Adaleti" üst başlığında, merkezinde kadın ile erkek arasında adaletin sağlanmasına yönelik arayışların olduğu kongre düzenlediklerini anlatan Gümrükçüoğlu, 2 yılda bir gerçekleştirdikleri Uluslararası Kadın ve Adalet Zirvesi'nde ise kadını ve aileyi ilgilendiren pek çok konuyu uluslararası düzeyde yeniden değerlendirmeye sunduklarını, insanlığın ortak sorunlarına farklı bakış açılarıyla çözümler aradıklarını belirtti.

Kültürel mirasın önemine değinen Gümrükçüoğlu, şunları kaydetti:

"Bizler kültürel mirasımızla edindiğimiz bütün dini, ahlaki ve milli değerlerimizi hafızamızda her daim canlı tutuyoruz. Bu değerlerle hayatımızı ihya etme gayretinin heyecanıyla çalışmalarımızı yürütüyoruz. Hiç şüphesiz bu değerlerin bizim için yalnızca miras değil aynı zamanda gelecek nesillere aktarmamız gereken bir emanet olduğunun da farkındayız. Bizden öncekilerin canlarına pahasına teslim etmediği bu güzel ülkeyi, halis niyet ve sağlam iradeyle korumak ve yaşatmak da bizim en kıymetli vazifemiz. Bu vazifeyi yerine getirmek için hiçbir fedakarlıktan kaçınmamış, adeta bir milletin küllerinden doğan Kuvayımilliye ruhunu ve aziz kahramanlarımızı bir kez daha şükran ve minnetle anıyorum."

"Medeniyet değerlerimizi yaşanan bir gerçeklik haline getirmeliyiz"

KADEM Başkan Yardımcısı Sümeyye Erdoğan Bayraktar da dernek olarak geçmişe uzanan bağlara sıkıca tutunduklarını vurguladı.

Bayraktar, kadınların sorunlarının yine kadınlar tarafından çözüleceğine inandığını anlattı.

Kadınların siyaset ve toplumsal hayatta yer almasının önemine işaret eden Bayraktar, şöyle konuştu:

"Kadınların siyaseti ve toplumsal hayatı daha ileri seviyeye taşımalarının ancak bu alanda kendi sesleriyle, fıtratlarıyla var olmalarından geçtiğine inanıyoruz. Bu noktada özümüzü gösterecek olan medeniyet değerlerimiz adeta bize hayat veren tabii su kaynaklarımızdır. Bu kaynaklardan faydalanmalı, medeniyet değerlerimizi yaşanan bir gerçeklik haline getirmeliyiz. Gerçek bağımsızlık önce fikri bağımsızlıkla, hür düşünebilmekle olur. Genel olarak tercihlerimizi, hakim küresel söylemlerden veya bazı yanlış geleneklerden ziyade kendi özgün inanış ve düşüncelerimize dayanarak yaptığımız ölçüde bağımsızlıktan bahsedebiliriz."

Bayraktar, "Aile, kadın hakları önünde bir engel değildir, aksine kadını da erkeği de destekleyen, toplumları en etkin ve ahenkli şekilde ayakta tutan taşıyıcı kolonlardır. Kadın hakları önündeki engellerin önündeki asıl kaynaklar farklıdır. Kadını sömüren, onun toplumsal hayatta var olmasını zorlaştıran sorunların başında, üretim ilişkileri, kentleşme, güç dengeleri, ahlaki bozulma ve dinden kopuk yanlış gelenekler gelmektedir." ifadelerini kullandı.

Panele, Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Alparslan Kaplan, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan ve daire müdürleri ile KADEM temsilcileri katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title