Haberler

Kutuplarda Görev Yapan Kanadalı Öğretmene 1 Milyon Dolarlık Ödül Verildi

Güncelleme:

Kuzey Kutbu'nun Inuit bölgesinde 6 aydır görev yapan Kanadalı öğretmen Maggie MacDonnell, 'Küresel Öğretmen Ödülü'ne layık görülerek 1 milyon dolarlık ödülün sahibi oldu.

Kuzey Kutbu'nun yıllık sıcaklık ortalaması -25 derece olan Inuit bölgesinde 6 aydır eğitim veren Kanadalı öğretmen Maggie MacDonnell, 'Küresel Öğretmen Ödülü'ne layık görüldü. Dubai kentinde düzenlenen törende öğretmene 1 milyon dolarlık ödül takdim edildi.

'KÜRESEL ÖĞRETMEN ÖDÜLÜ' DUBAİ'DE TÖRENLE VERİLDİ

İngiliz Varkey GEMS Vakfı tarafından her yıl verilen 'Küresel Öğretmen Ödülü' bu yıl Kanadalı öğretmen Maggie MacDonnell'a verildi. Birleşik Arap Emirlikleri'nin Dubai kentinden düzenlenen törene BM yetkililerinin yanı sıra üst düzey yetkililer de katıldı.

6 AYDIR EĞİTİM VERİYOR

Kuzey Kutbu'nda yıllık sıcaklık ortalaması -25 derece olan Salluit kasabasına bağlı Inuit bölgesindeki yerlilere son 6 aydır eğitim veren MacDonnell' 1 Milyon Dolarlık ödül takdim edildi. Öğrencilerle birlikte çevresel bir program geliştirmek istediğini ifade eden Kanadalı öğretmen, ''Varkey Vakfıyla birlikte atılacak adımları en iyi şekilde nasıl atacağımızı planlamak için sabırsızlanıyorum." dedi.


AĞIR ŞARTLAR EĞİTİMİ ETKİLİYOR

MacDonnell'in ödüle layık görülmesine zor yaşam koşulları ile mücadele etmesi ve bölgedeki sorunlu gençlerle psikolojik rehberlik faaliyetleri yürütmesinin de etkili olduğu belirtiliyor. Yaklaşık bin kişinin yaşadığı bölgede ağır şartlar eğitimi de engelliyor.

OKULA ULAŞIM, YALNIZCA UÇAKLA SAĞLANIYOR

Sınırlı kaynakların bulunduğu bölgede gençlerin uyuşturucu bağımlılığı ve kendi kendine zarar verme oranı oldukça yüksek. Hava sıcaklığının sıfırın altında 25'i gösterdiği bölgede okula ulaşım yalnızca uçaklarla sağlanabiliyor.


KANADA BAŞBAKANI, SOSYAL MEDYADAN TEBRİK ETTİ

Kanada Başbakanı Justin Trudeau, MacDonnell'in ödüle layık görülmesinin ardından sosyal medya hesabından yayınladığı video ile öğretmeni tebrik etti. Tüm öğretmenlere teşekkürlerini sunan Kanadalı Başbakan, öğretmenlerin öğrencilere, ailelere, topluma karşı sorumluluğu olduğunu ifade ederek, "Ancak sonunda, çok daha büyük bir şeye karşı sorumlular" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Dubai Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak? Muhtarlıklar kalkıyor mu? Türkiye'de kaç muhtar var, maliyeti ne kadar?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title