Haberler

Kütüphane Haftası

Bodrum'da 49.Kütüphaneler Haftası etkinlikleri kapsamında kaymakam ve belediye başkanının da aralarında bulunduğu grup, kitap okuma etkinliğine katıldı.

Bodrum'da 49. Kütüphaneler Haftası etkinlikleri kapsamında kaymakam ve belediye başkanının da aralarında bulunduğu grup, kitap okuma etkinliğine katıldı.

Kumbahçe Mahallesi sahilinde düzenlenen kitap okuma etkinliğine Bodrum Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan, Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Yalıkavak Belediye Başkanı Mustafa Saruhan, Bodrum Kütüphane Müdürü İbrahim Öztürk ile öğrenciler ve vatandaşların oluşturduğu yaklaşık 100 kişilik grup katıldı.

Yaklaşık yarım saat sessizce kitap okuyan öğrenci ve daire amirlerini sokaktan geçen vatandaşlar ilgiyle izledi.

Kaymakam Gödekmerdan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye genelinde olduğu gibi Bodrum'da da etkinlikler düzenlediklerini söyledi.

Haftanın amacının kitabı, kütüphaneyi ve okumayı sevdirmek olduğunu vurgulayan Gödekmerdan, "Etkinlik okuma aşkını, okuma kültürünü gençlere vermek için düzenlendi. Okumak çok önemli bir alışkanlık, kitap çok önemli bir arkadaş. Biz de elimizden geldiği kadar katkıda bulunmaya çalışıyoruz" dedi.

Bodrum Kütüphane Müdürü İbrahim Öztürk, 49. Kütüphaneler Haftası etkinlikleri çerçevesinde "81 ilde okuyoruz" kampanyası düzenlendiğini, bu kapsamda kendilerinin yarım saat boyunca kitap okuduklarını kaydetti.

Etkinliğe öğrencilerin yanı sıra daire amirleri ve vatandaşların da katıldığını anlatan Öztürk, insanlara kitabı sevdirmek, okuma alışkanlığı kazandırmak ve genel kültür seviyesini yükseltmeyi amaçladıklarını kaydetti. - MUĞLA

Kaynak: AA / Yerel

Mustafa Saruhan Mehmet Kocadon İbrahim Öztürk Bodrum Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title