Haberler

Kutsal Topraklarda Saldırı Planı Yapan Grup Tutuklandı

Suudi Emniyet Birimlerinin, Hac İbadeti Sırasında Kutsal Topraklarda Terörist Saldırı Gerçekleştirmeyi Planlayan El Kaide Bağlantılı Bir Grubun Üyelerini Tutukladığı Bildirildi.

Suudi emniyet birimlerinin, hac ibadeti sırasında kutsal topraklarda terörist saldırı gerçekleştirmeyi planlayan El Kaide bağlantılı bir grubun üyelerini tutukladığı bildirildi.

Güvenlik kaynakları, alınan istihbaratın ardından farklı şehirlerde düzenlenen operasyonlarda grup üyelerinin tutuklandığını açıkladı. El Arabiya televizyonunda yayınlanan haberde, ismi açıklanmayan grubun en az 3 milyon hacının bulunduğu Mekke'de karışıklık çıkarmayı amaçladığı ifade edildi. Haberde, tutuklamaların hac farizasının başlamasından 3 gün önce, geçtiğimiz hafta sonu gerçekleştirildiği bildirildi ancak kaç kişinin tutuklandığı konusunda bilgi verilmedi.

1979 yılı Aralık ayındaki hac mevsiminde, militanların esir aldığı hacıları kurtarmak için güvenlik güçlerince Haremi Şerif Camii'ne düzenlenen operasyonda 151 kişi hayatını kaybetmiş, 560 kişi de yaralanmıştı. 1987 yılı Temmuz ayında ise güvenlik güçlerinin, İranlı Şii hacıların ABD karşıtı gösterisine müdahale etmesi sonucu 275'i İranlı, 402 kişi hayatını kaybetmişti.

Şeytan Taşlama farizası sırasında yaşanan en büyük facia ise 1990 yılı Temmuz ayında gerçekleşmiş, Mina'daki tünelde yaşanan izdihamda 426'sı Türk bin 462 kişi ölmüştü.

(AFP-İB-İB-OK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title