Haberler

Kutsal Topraklarda Bayram Başladı

Arafat ve Müzdelife'deki Vakfe Dualarının Ardından Şeytan Taşladıktan Sonra Kurban Kestirip Tıraş Olan Hacılar İhramdan Çıktı. Kabe'de Namaz Kılan Hacılar, Birbirleriyle Bayramlaştı.

Arafat ve Müzdelife'deki vakfe dualarının ardından şeytan taşladıktan sonra kurban kestirip tıraş olan hacılar ihramdan çıktı. Kabe'de namaz kılan hacılar, birbirleriyle bayramlaştı.

Haccın vecibelerinden Arafat Vakfesi'ni dün gerçekleştiren hacı adayları, daha sonra toplu halde Müzdelife'ye hareket etti.

Uzun süren bir yolculuğun ardından Müzdelife'ye ulaşan hacılardan bazıları geceyi çadırlarda geçirdi. Burada akşam ve yatsı namazını birleştirerek kıldıktan sonra dua eden hacılar, Müzdelife'den taş toplayıp erken saatlerde şeytan taşlamak için Mina'ya hareket etti.

Mina'da şeytan taşladıktan sonra Mekke'ye dönen hacılar, haccın vecibelerinden Kabe'yi ziyaret etti. Bayram namazını Kabe'de kılan hacılar, birbirleriyle bayramlaştı.

Hacılar, bayramlaşmanın ardından kurban kestirip, ihramdan çıktı. Türk hacıların büyük bölümü kurbanını İslam Kalkınma Bankası aracılığıyla kestirdi.

Türk hacılar, Diyanet İşleri Başkanlığının rehberliğinde yoğunluğun az olduğu belirlenen zamanlarda kafileler halinde şeytan taşlama alanına götürülüyor.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title