Haberler

Kutsal Emanetler' Karacabey'de

18 MART 1915 Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103'üncü yıldönümünde Cumhurbaşkanına sunulmak üzere Gelibolu Yarımadası'ndan yola çıkarılan 'kutsal emanetler', Bandırmalı atletler tarafından Karacabeyli atletlere teslim edildi.

18 MART 1915 Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103'üncü yıldönümünde Cumhurbaşkanına sunulmak üzere Gelibolu Yarımadası'ndan yola çıkarılan 'kutsal emanetler', Bandırmalı atletler tarafından Karacabeyli atletlere teslim edildi.

Karacabey Cumhuriyet Alanında gerçekleştirilen teslim törenine Bandırma Kaymakamı Günhan Yazar, Karacabey Kaymakamı Dr. Yusuf Gökhan Yolcu, Karacabey Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Atbaş, Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, Karacabey İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Emre Kavak, İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin, Karacabey İlçe Gençlik ve Spor Şube Müdürü S. Ayhan Sağlam katıldı.

Tören, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile Çanakkale ve Kurtuluş savaşlarında şehit olan kahramanların anısına yapılan saygı duruşu ile başladı. İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından söz alan Karacabey Kaymakamı Dr. Yusuf Gökhan Yolcu, Çanakkale'de şehit olan askerleri andıklarını belirtti. Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitler konulu şiir yarışmasında Bursa'da il birincisi olan Karacabey Ortaokulu öğrencisi Yağmur Bıldırcın'ın 'Destanlaşan Mehmetçik' şiirini okumasının ardından Gelibolu Yarımadası'ndan getirilen deniz suyu, toprak ve Türk bayrağı kutsal emanetleri, Bandırma ve Karacabey kaymakamlarının eşliğinde Karacabey gençliğine teslim edildi. Emanetler, Bilecik Valiliği'ne iletilmek üzere Bozüyük Kaymakamlığı'na teslim edilecek. Oradan da sırasıyla Eskişehir'e ve ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teslim edilmek üzere Ankara'ya ulaştırılacak.

- Bursa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Çanakkale Karacabey Bandırma Gelibolu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
title