Haberler

Kutlualp'ten Yıldırım'a Yaylım Ateşi

Fenerbahçe Eski Asbaşkanı Hakan Bilal Kutlualp; "Camianın Gerisinde Kaldı" Dediği Aziz Yıldırım'la İlgili, Şahit Olduğu Bir Olayı İlk Kez Açıkladı.

Fenerbahçe Eski Asbaşkanı Hakan Bilal Kutlualp; "camianın gerisinde kaldı" dediği Aziz Yıldırım'la ilgili, şahit olduğu bir olayı ilk kez açıkladı.

Radyospor'da yayınlanan "Bülent Yüksel ile İmza" programına konuşan Kutlualp, 2009 seçimlerini de değerlendirdi...

İşte Hakan Bilal Kutlualp'in açıklamaları:

Liderler küsmez, ağlamaz

Bu gördüklerimiz, sorunların çok az bir kısmı ve dışarıya yansıyan kısmı. Onun için, sonuçlarla ilgilenmememiz lazım. Kulüplerin geleceklerinin, 3 maçlık sonuçlarla sarsılmalarına karşıyım. Taraftar görevini yerine getirmiş, kadro geçen yılkinden iyi, hoca da Aziz Yıldırım'ın "tam da kafama göre" dediği hoca... Bu aşçının iyi bir yemek yapması lazım ama aşçı bile yaptığı yemeği beğenmiyor. Liderler böyle zamanda küsmez, sendeleyemez, ağlayamaz.

Aziz Yıldırım Büyük Fenerbahçe Topluluğu'nun gerisinde kaldı

Artık bu yönetim felsefesinin değişmesi lazım. Fenerbahçe çok dinamik bir topluluk, çok çabuk değişebilen, yenilenebilen bir camia. "Her şeyi ben biliyorum! Tek reis benim" demekle olmayacağını, birilerinin söylemesi lazım. Bu dostluktur, dostların acı söylemesi lazım...

Daum'un sözleşmesini uzatıp uzatmamak konusunda Mahmut Uslu'nun otelindeydik... Herkes "Daum'la devam edelim" dedi. Ben de başkana "Fikrimi mi söyleyeyim, yoksa duymak istediklerinizi mi? dedim. "Ne istersen söyle" dedi. Ben de Daum'un dinamik, her geçen gün gelişim gösteren Fednerbahçe camiasının gerisinde kaldığını düşündüğümü söyledim. "Kimi istiyorsun?" dedi "Le Guen tarzı bir hoca getirmemiz gerek" dedim ama olmadı. Daum'la devam ettik ve o sene Denizli'de şampiyonluğu kaçırdık.

Kutlualp "Peki bugün, 'Aziz Yıldırım Fenerbahçe'nin gerisinde kaldı' diyebilir misiniz?" sorusuna da çarpıcı sözlerle yanıt verdi:

Ayinesi iştir kişinin, lafa bakılmaz... Demek ki Fenerbahçe camiasının, büyük Fenerbahçe topluluğunun gerisinde kalmışlar. Ama ben bunu 3 maça bakarak söylemiyorum, yanlış anlaşılmasın. Sürekli halının altına süpürürseniz, halı bir gün yüzmeye başlar.

Tek adamlık devri bitmeli. Fenerbahçe'ye hizmet etmek isteyen bir sürü insan var. Bu ne korkudur anlayamadım! Fenerbahçe 101 yıllık kulüp, Aziz Yıldırım'dan önce de vardı, sonra da olacak...

"Burası imparatorluk değil, sen de sultan değilsin. Fenerbahçe demokratik bir cumhuriyettir" dedik, "Fenerbahçe birini çıkaracaktır, doğru yolu bulacaktır" dedik, biraz hareketlenmeler oldu, "2009'da da adayım" diye Alaattin Metin'e yazı yazdırdı. Kendine göre, olabilecek bir hareketliliğin önünü kesti...

Evet Aziz Yıldırım Genç Fenerbahçeliler'e "Benim için yürüyün" talimatını verdi

Hakan Bilal Kutlualp kendisine yakınlığıyla bilinen Genç Fenerbahçeliler Grubu'ndan gelen açıklamaları "Her taraftar grubuyla, yönetimlerin ilişkisi vardır, olmak zorundadır. Bu ilişkiler şeffaf olursa, komuoyu önünde olursa sorun yok! Genç Fenerbahçeliler'e bazen haksızlık edildi. İşinize geldiğinde 'bunlar benim iyi taraftarım' işinize gelmediği zaman 'bunlar Fenerbahçe düşmanı' gibi laflar, bize yakışmaz" şeklinde değerlendirdi.

Genç yönetici, geçtiğimiz günlerde yayınlanan bildiride yer alan "Aziz Yıldırım'ın kendi teknik direktörü aleyhine taraftarı bağırttığı ve ikinci kez görevi bıraktığı dönemde yine aynı gruptan kendisi için yürüyüş organize ettiği" iddialarına da Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ı sıkıntıya sokacak nitelikte bir yanıt verdi:

Aziz Yıldırım, "Teknik direktör aleyhine bağırın, onu yıpratın" demişse, bundan haberim yok ama "Benim için yürüyün" dediğini ben de duydum.

İkinci kez görevi bıraktığında Tahir Kıran'ı arayıp "Adam toplayın, yürüyün" dediğini biliyorum.

Geri dönüşün zeminini hazırlamak için, bir yürüyüş şarttı mutlaka. Aziz Yıldırım'ın yurtdışından telefonla, böyle bir yürüyüşün yapılmasını istediğini, hatta yürüyüşü takip ettiğini, kimlerin gelip gelmediğini sorduğunu biliyorum. Fenerbahçe gibi terk edilemeyecek bir aşka geri dönmek istemesini de saygıyla karşılıyorum.

2009 seçimleri tek adaylı olmaz

Hakan Bilal Kutlualp'in 2009 seçimleriyle ilgili değerlendirmesiyse şöyle:

2009'da tek adaylı bir seçim olmayacaktır. Ben 2009'da Aziz Yıldırım'ın aday olma ihtimalini düşük görüyorum. "Sıfır mı?" hayır, istemeyebilir "Yeter" diyebilir. Fenerbahçe'nin o günkü çıkarı neyi gerektiriyorsa yaparım. İçeride olmam, dışarıda olmam, başkan adayı olmam önemli değil. Loca kartı verilmemiş adamım ben. Bu aşk, bir kişi yüzünden bitmez. Ama bugün "Başkanı beğenmiyorum" diye başkanı protesto etmeye stada gidenleri desteklemem...

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title