Haberler

Kutlu Doğumda Onlar da Unutulmadı

Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf ile Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla Sevgi Evlerinde kalan çocukların konuğu oldu.

Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf ile Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla Sevgi Evlerinde kalan çocukların konuğu oldu.

Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu'na bağlı Saray Rehabilitasyon Merkezi'nin Konferans Salonu'ndaki program, Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başladı. Sunuculuğunu da Sevgi Evleri'nde kalan bir kız çocuğunun yaptığı programda, çocuklar Hz. Peygamber'i kendi yazdıkları şiir ve yazılarla anlattılar.

Programda konuşan Bakan Kavaf, Hz. Peygamber'in toplumsal barışa, birlik ve beraberliğe vurgu yapan örneklerle dolu bir hayatının olduğunu belirtti.

Kadına, çocuğa yönelik şiddetin sadece yasal tedbirlerle önlenemeyeceğine işaret eden Kavaf, "Yasal tedbirlerin yanı sıra bizi biz yapan, tarihte çeşitli vesilelerle örneklerini gördüğümüz değerlerimiz toplumumuzda muhafaza edilmelidir. Bu noktada milletimizin en önemli hasletlerinden birisi olan merhamet duygusu da 7'den 70'e herkes tarafından yaşanmalı ve yaşatılmalıdır" diye konuştu.

65 bin çocuğun annesi olarak çocukların en iyi koşullarda yetişmesi, sağlıklı bireyler olarak hayatlarını sürdürmesi ve geleceğe güvenle hazırlanması noktasında yoğun bir çaba sarf ettiklerini ifade eden Kavaf, emeği geçenlere ve ziyaretlerinden dolayı Başkan Görmez'e de teşekkür etti. Kavaf, çocukların da en yakın zamanda iade-i ziyarette bulunacaklarını söyledi.

Saray Rehabilitasyon Merkezi'nin bütün hizmet birimlerinin bir arada olduğunu Türkiye'nin en büyük kompleksi olduğunu vurgulayan Kavaf, eskiden çocukların, engellilerin koğuş tipi yurtlarda kaldığını, ancak bu tür mekanları hızla terk edildiğini, çocuklar için sevgi evleri, engelliler için de Engelsiz Yaşam Merkezleri kurduklarını hatırlattı. 35 ilde 235 villa tipi sevgi evi bulunduğunu kaydeden Kavaf, buralarda 4 bin 500 civarında çocuğun yaşadığını belirtti.

Diyanet İşleri Başkanı Görmez de, Kur'an'da çocuklara özel bir önem verildiğini vurgulayarak, "Kur'an'da çocuklarımız 'gözün nuru' ve 'kalbin sevinci' olarak tanımlandığını belirtti. Koruma ve bakım altındaki çocuklara

"Sizler bizim gözümüzün nurusunuz" diye seslenen Görmez, "Peygamberimiz çocuklara ayrı bir önem vermiştir. Onlarla arkadaş olmuştur. Onlara sesini bir defa dahi yükselttiği görülmemiştir" dedi.

Hz. Peygamber'in öksüz ve yetimleri koruduğuna da işaret eden Görmez, Hz. Muhammed'in, 10 yıl kadar yanında bulunup aynı zamanda kendisine hizmet eden Hz. Enes bin Malik'i bir yetim olarak korumasına aldığını, 10 yıl boyunca Enes bin Malik'e bir defa dahi kızmadığını anlattı.

Konuşmaların ardından Bakan Kavaf ile Başkan Görmez, Saray Rehabilitasyon Merkezi içinde bulunan Engelsiz Yaşam Merkezi'nin çeşitli ünitelerini gezdiler. Bakan Kavaf ve Görmez, kurumda kalan çocuk ve engellilerle, personele gül dağıttı.

- ANKARA

Kaynak: AA / Sağlık

Sağlık Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title