Haberler

Kutlu Doğum Haftası

Yozgat'ın Aydıncık, Sarıkaya ve Yerköy ilçelerinde, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında "Hazreti Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı" konulu konferans düzenlendi.

Yozgat'ın Aydıncık, Sarıkaya ve Yerköy ilçelerinde, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında "Hazreti Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı" konulu konferans düzenlendi.

Aydıncık Belediye Düğün Salonundaki konferansa konuşmacı olarak katılan Yozgat İl müftüsü Ahmet Poçanoğlu, insanların farklı özelliklerde farklı farklı yaratıldığını ifade ederek, "Her insan düşünceleri, duyguları, yetenekleriyle birbirinden farklıdır. Dili, ırkı, rengi, cinsiyeti ve milliyeti ne olursa olsun her insanın değeri kıymeti insanlık özü aynıdır. Onurludur, saygındır, canı, haysiyeti, malı, dokunulmazdır" dedi.

Hazreti Peygamberin insan haklarına saygı, onuruna hürmet verdiğini anlatan Poçanoğlu, "En temel insan haklarının ayaklar altına alındığı günümüzde bu ifadelerin ve davranış modelinin taşıdığı anlamı yeniden keşfetmeye hem Müslümanlar olarak hem insanlık olarak muhtacız" diye konuştu.

Program sonrası, ilçede öğrenciler arasında yapılan "Peygamber" konulu kompozisyon ve şiir yarışmalarında dereceye giren öğrencilere hediyelerini protokol üyeleri tarafından verildi.

Sarıkaya

Sarıkaya İlçe Müftülüğü tarafından İlçe Kapalı Spor Salonunda düzenlenen programda Bozok Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salih Karacabey, "Peygamber Efendimiz ve Birlikte Yaşama Ahlakı" konferansı verdi.

Programın açılışında konuşan Sarıkaya İlçe Müftüsü Necmettin Kayar, Kutlu Doğum Haftası'nın ilçede dolu bir şekilde geçtiğini ifade ederek, ilçede yaşayan vatandaşların da haftaya büyük bir önem gösterdiğini ifade etti.

Bozok Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salih Karacabey'in konferansının ardından kendisine günün anısına İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Adem Yeleğen tarafından plaket takdim edildi.

Konferansın sonrası bin kişiye Kutlu Doğum Aşı ikram edildi.

Yerköy

Yerköy Nurdoğdu Ortaokulu öğrencilerine Kutlu Doğum Haftası hediyesi olarak kitap dağıtıldı.

Nurdoğdu Ortaokulu Müdürü Halit Arapoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, en güzel insanın hayatının anlatıldığı kitabı öğrencilere dağıttıklarını söyledi.

Öğrencilere hediye edilen 200 kitabın ücretinin hayırseverler tarafından karşılandığını belirten Arapoğlu "14-20 Nisan tarihleri arasında kutlanan hafta münasebetiyle okulumuzdaki bütün öğrencilerimize Eğitimci-Yazar İzzet Eker'in En Güzel İnsan'ın Hayatı Hz. Muhammed" isimli kitabını hediye ettik. Umarım öğrencilerimiz kitaptan faydalanır ve kendisine örnek olarak en güzel insan olan Efendimizi örnek alırlar" dedi.

Kaynak: AA / Yerel

Sarıkaya Aydıncık Yozgat Yerköy Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title